tisdag 2 juni 2020

Dubbel moral är dubbelt så diaboliskt.

Sverige bidrar genom FN med 500 000 US dollar till ökad COVID-19 testkapacitet, utökat antal sjuksängar; utökat antal IVA-platser med respiratorer, utbildning för intensivvård, mer skyddsutrustning….i Sverige? Nej i Gaza och på Västbanken. Här hemma dras samtidigt IVA-platserna in. Biståndspartners som får del av biståndet kopplas dessutom till terroraktiviteter enligt ny rapport från organisationen NGO-monitor.

Det här är intressant. Här ger alltså Sverige hundratusentals US dollar (motsvarande 4 703 092,30 SEK) till Gaza och Palestinska myndigheten i bistånd för att bekämpa den pandemiska sjukdomen COVID-19 medan det är hemma i Sverige som de stora bristerna i vården finns, det är här hemma vården är ansträngd. Gaza och Palestinska myndigheten har hittills fått 448 fall av COVID-19, enbart 3 insjuknade har dött.

Detta ska ställas mot Sverige där runt 4400 invånare dött och hundratusentals kan vara smittade, vi vet dock inte hur många, det kan vara ett stort mörkertal här. Den Hamasstyrda kustremsan som utgör Gaza har knappt fått in någon coronasmitta och samtliga smittade som upptäcks sätts i karantän i 14 dagar när de kommer in i Gaza. 

Och alla palestinska araber på Västbanken som arbetat i Israel (30 000) har testats nyligen. Inga av dessa har testats positivt för COVID-19.

Tobias politiska blogg.

5 kommentarer:

  1. Fruktansvärt provokativ politik. En vacker dag hoppas jag att folkets dom blir hård.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förslavade och förträlade. Det måste uppenbarligen bli krig för att rädda de som räddas kan.

      Radera
  2. Snart har regeringen stöd av 50%. Minst.
    Ty: mot dumheten kämpar till och med Gudarna förgäves...

    JJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dumheten. Vem visste att den var så smittsam.

      Radera
    2. Kanske medfödd hos svenskar?

      JJ

      Radera