tisdag 2 juni 2020

Självklart går alla brott i Sverige att stoppa.

Om regeringen vill.

Paulina Neuding, GP, utdrag: 

-"Brotten mot äldre kan stoppas vid gränsen
Stölder och bedrägerier riktade mot äldre i Sverige har minskat under Coronakrisen. Det visar nya siffror som Ekot rapporterade i förra veckan.

Att äldre håller sig hemma mer är förstås en orsak. Men restriktioner och minskat resande innebär att ligorna får svårare att komma in i landet, och att stöldgodset blir svårare att föra ut, enligt polisens Circa-grupp som arbetar med utländska ligor.
Detta är en sak att hålla i minnet den dagen krisen är över. Brottsligheten mot våra äldre är inte en naturkraft som inte går att hejda. Det är inte något slags ofrånkomlig följd av ett modernt och öppet samhälle. Ligor och stöldgods kan stoppas vid gränsen."

Kommentar 1. -"Lösning är gränskontroll in och även ut. Fotografering vid ingång och utgång. Fungerar i Thailand och andra sk utvecklingsländer men görs inte i högtekniska Sverige."

5 kommentarer:

 1. Den så kallade fria rörligheten är gravt missuppfattad. Den innebär att du normalt har rätt att besöka och även bosätta dig i ett annat EU-land om du uppfyller vissa kriterier. Du ska försörja dig själv genom hederligt arbete eller eget kapital och får inte ligga landet i fråga till last.

  Att råna och att tigga är inte hederligt arbete. Att behöva identifiera dig själv är inte att hindra inresa. Det är svårare att få ut ett paket på posten än att resa in i Sverige. Jag behöver förresten inte identifiera mig på utlämningsställen när jag hämtar ut ett postpaket. Det har jag redan gjort i appen med elektroniskt ID. För EU att ta fram en "gränsöverskridande" att vore en barnlek.

  Att komma åt ambulerande äldrerånare skulle vara relativt lätt genom några administrativa beslut. Till att börja med registrering vid gränsen. Utbilda och beväpna tullpersonal. Kontrollera utgående gods och baggage skulle göra det svårare för de som ser Sverige som ett smörgåsbord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ytterligare effektiv åtgärd vore att repatriera samtliga som uppehåller sig illegalt i landet. Om vi dessutom kunde utvisa samtliga som begår svåra brott så skulle detta vara ännu ett steg på vägen mot ett dugligt samhälle.

   Radera
  2. Tack gentlemen. Det är logiskt och inte omöjligt, men det krävs först politisk vilja, och sen kompetens.Regeringen har inget av det.

   Radera
 2. Löfvens regering är inte intresserade av att skydda svenskarna utan hatar dem och skyller allting på de äldre svenskarna men den vansinniga invandringspolitiken kostar ingenting. Men löfven sticker direkt när allting gått åt helvete för sverige!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det svårt att förstå, hur landets regering föraktar och förintar de som betalar landets existens.

   Radera