måndag 29 juni 2020

Direkt från hästens mun. - Gör som vi sagt, Österrike, Nederländerna, Danmark och Sverige, annars....

Macron:-" Sanningens minut för EU är kommen."

Merkel och Macron har tagit kontrollen, de två maktpamparna varnar nu EU, - "Betala EUs krav på €750bn för coronahanteringen, eller acceptera den totala katastrofen och den djupaste recessionen i Europa sedan andra världskriget."


“Men med det här resoluta Fransk-Germanska åtagandet kan vi vända allt till en världssucce´” 

Javisst. 

Som hela EU med alla sina nogo-zoner, och med den fantastiska valutan.

4 kommentarer:

 1. Inte utan att man längtar tillbaka till den gamla goda tiden då Tyskland och Frankrike ständigt var i luven på varandra.

  SvaraRadera
 2. Maktgalna politiker är sig lika oavsett tidsperiod och språk.

  SvaraRadera
 3. EU betyder och är Europas undergång.
  Tomtarna Merkel å Macron borde dra en sopsäck över sig.

  SvaraRadera
 4. Euron var en ekonomisk framgång för Tyskland. De är de enda som tjänat på den. Med D-marken betydde varje exportframgång en ökning av valutakursen vilket gjorde de tyska varorna dyrare. Behöll man priserna minskade försäljningen. Sänkte man priserna minskade marginalen. Dessutom kom krav på högre lön från de tyska arbetarna.

  Med euro med PIIGS-länderna är en garant mot valutarace något som Tyskland tjänar och de andrar förlorar på. Därför är detta stöd viktigt för Tyskland så de slipper betala för sina valutafördelar.

  Vi kallade inte Tredje riket för Tyskland utan för Nazityskland. Frågan är om vi inte borde kalla Tyskland för EUtyskland under Merkel?

  SvaraRadera