lördag 23 maj 2020

Johan den Store Hakelius.

JOHAN HAKELIUS, expressen.-"Till sist har världen förstått: det är nåt särskilt med oss."

Utdrag ur dagens Hakelius´masterpiece: 

-"I varje internationell värderingsundersökning har vi svenskar placerat oss så långt ut på skalan av självförverkligande och rationalitet, att vi hade skapat integrationsproblem på kommandobryggan på rymdskeppet Enterprise."

.................

"När Dick Harrison sammanställer den stora krönikan över Sveriges senare historia, kommer Anders Tegnell att stå i centrum. På tre månader har han gjort det som ett par generationer misslyckats med.
I snart 70 år har svenskar kunnat resa fritt i Norden, grundat på det felaktiga antagandet att vi är jämförbara med våra grannar. Men det är slut med det. Till sist har de nordiska länderna förstått att det är något särskilt med svenskar. Vi kan inte likställas med en simpel finne, eller ordinär dansk. Det måste till särskilda regler för oss.

Debatten är i full gång: hur ska man se på en svensk? Man kan skönja konturerna till en samsyn bland våra nordiska grannar: svensken måste betraktas som ett potentiellt massförstörelsevapen. Det krävs särskilda importtillstånd, svenskfria zoner och möjligen också internationella begränsningsavtal.
Det tog ett par mansåldrar, men nu är vi äntligen framme: till sist har världen begripit att vi inte är som andra. Tack för det, Folkhälsomyndigheten."

1 kommentar:

  1. Våra demokratiska grannländer visar att de är uppmärksamma på Sveriges diktaturfasoner.
    De värnar sin egen befolkning,sätter deras säkerhet före maktgalna politiker i Nord Koreas filial.
    Svensson

    SvaraRadera