tisdag 18 februari 2020

En rättskaffens polisinspektör som är guld värd, säger: Jodå, vi såg det komma.

När man läser den klart friska debattartikeln i GP borde vi kunna tänka: bra, nu vet vi, låt oss lyssna på fakta och se till att få slut på vandringen mot u-land.

Men. Detta är inte Sverige, ett land,  längre - detta är en abnormitet.


Så risken för den här polisen med stort civilkurage är att det kommer att dyka upp ett antal Morgan Johanssons, Stefan Löfvéns, Daniel Riazats, Anders Lindbers, SVTs, Wolodarskis, Annie Lööfs och Lars Lindstrands som kommer att

1. döda Anders Karlssons karaktär, rasistanklaga

 ,2. samt med maktspråk få honom förflyttad och utbytt.

3. bemöta alla sanningar med lögner och fulvinklingar dundrande på löp och första sidor i all regimmedia.


Utdrag ur GP/ länk

Anders Karlsson, polisinspektör Göteborg City:

- Vi såg det inte komma sa en politisk ledare om gängkriminalitet och skjutningar. Såg det inte komma? Jodå, jag och mina kollegor har sett det komma under flera år och det har inget att göra med en skattesänkning för fjorton år sedan.

Vi lever troligen i världens mest naiva land, där nedmonteringen av välfärden de senaste åren gått i en rasande takt. Vi tog emot en enorm våg av flyktingar som efter ett tag slussades ut i redan utsatta områden där befintliga problem förstärktes, klanstrukturer växte, narkotikaförsäljningen ökade och vapenhantering blev vanligare.

Med det stora antalet asylsökande under de senaste åren har vissa brottskategorier stuckit iväg i fel riktning, framförallt sexualbrott men även personrån. Det är en liten del av de asylsökande som begår dessa brott, men det går inte att blunda för en kraftig överrepresentation.

-----------

Det finns naturligtvis inte ett korrekt facit på åtgärder som kan få brottskurvan att plana ut, men något måste göras och det omgående, då staten faktiskt har ett ansvar att skydda sina medborgare från kriminella. De som följer samhällskontraktet och bidrar till samhällets utveckling skall ha all rätt att ställa krav på staten.

Som läget är nu har vi stora problem med kriminella unga män, skjutningar och sprängningar. Brottens råhet går inte att jämföra mot tidigare. Vi har jättebekymmer med samordningsnummer som kan köpas för pengar för att man ska kunna få bidrag. Jag stöter i mitt arbete på gärningsmän med ett tiotal olika identiteter. Vid slagningar på personer i till exempel Nordstan är det inte ovanligt att det dyker upp röd varningsflagg, personen är under SÄPOS lupp då personen kan ha vilja och förmåga att begå terrorhandling. Människohandeln blomstrar med billig arbetskraft under ibland vidriga förhållanden.

Detta är bara några exempel på en misslyckad integration som vi inte kan blunda för, den finns på riktigt. Att då inte begränsa asylinvandringen ytterligare är inte värdigt för någon. Vi måste först satsa mycket stort på förebyggande åtgärder som socialtjänst och skola, samt att polisen måste tillföras ytterligare medel. Vi måste åtminstone försöka börja lösa de problem vi har innan loppet är kört och tilliten till samhället försvunnit helt.

 Det är orimligt att en liten del av befolkningen tar sig rätten att förstöra andra människors liv, hälsa och egendom utan att samhället visar att det är fel.

2 kommentarer:

  1. Läst, förstår att AK och hans kollegor inte har det lätt. Vem fel är det Löfvens, nja. Han är för naiv att ha gjort något bra. Morgan har ansvar för departementet. Twitter stormen måste få eld understöd av den doda som bor i utsatta områdem

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir lika förvånad varje gång någon i detta land vågar öppna mun och säga precis som det är. Det är ju för sorgligt att vi fortfarande kloka inte hittat ett sätt att mass-stötta honom och Panshiri på.

      Radera