söndag 21 juli 2019

DNs agenda-nyheter: Ingen anledning till oro.Magnus Stenlund, FOLKETS DEMONSTRATION:

- Dålig hygien på Danderyds sjukhus är inte orsak utan verkan, när dödliga, multiresistenta bakterier sprids. Det är också märkligt hur rutiner som fungerat i decennier plötsligt visar sig otillräckliga. Vilka är det som bryter mot dem? Ska vi gissa så handlar det om samma hygienproblem som orsakat uppkomsten av dessa bakterier i de u-länder vi importerar nya invånare från.

Och från 'vårt land i Afrika', Somalia, riskerar vi nu även få hit ebolaviruset. Men enligt DN är det absolut ingen fara på taket. Och orsak eller verkan är fortfarande något man vägrar reda ut. För en månad sedan var ledande kongolesiska myndighetspersoner och DN överens: situationen är under kontroll. Nu har WHO senfärdigt och motvilligt utfärdat global varning och internationellt nödläge.Lugnande besked följer.

3 kommentarer:

 1. Sverige blir mer och mer ett u-land, på olika områden.
  Skrämmande är bara förnamnet.

  SvaraRadera
 2. Sverige leker sedan 45 år "Den lille epidemiologen".

  "Den lille elektrikern" m.fl. var pedagogiska leksakslådor vi kunde lära oss mycket av.

  En destruktiv gräns passerades för 45 år sedan, när statliga myndigheter började experimentera med massinvandring, utan att beakta dess katastrofala konsekvenser för vanliga infödda Svenskar: våld, kriminalitet, våldtäkter, hedersvåld o. kvinnohat, rån, exotiska sedan länge utrotade sjukdomar och invasiva skadeinsekter, social splittring och ekonomisk, moralisk och kulturell utarmning.

  Ytterligare en gräns passeras nu när Svenska myndigheter börjar experimentera som "Den lille epidemiologen" med vår existens i potten, helt utan hermetiskt tillsluten laboratoriemiljö eller konsekvensanalys.
  Vidöppna dörrar och med hela världens virus, gener och bakterier i samma hink.

  Rör om, gapa stort och svälj, Svensson!

  SvaraRadera
 3. Många belysande inlägg av dig Carina i alla dessa dagar när den talangfule styr.

  SvaraRadera