söndag 21 juli 2019

Läs Hans Li Egnell idag!



Hans Li Egnell, ett utdrag ur en-måste-läsas-artikel

-"Det är en knepig balansgång politikerna har att vandra. Å ena sidan måste Sverigebilden upprätthållas, en bild som säger att brottsligheten inte ökar, att samhällskontraktet inte alls är hotat, att ekonomin går spikrakt uppåt, att invandringen är lönsam och så vidare.

Lotta Gröning konstaterar att ”i takt med att problemen ökar ses det närmast som en SD-aktivitet att kritisera regeringen”. Så galet har det blivit. Den som lyfter kritik misstänkliggörs. Vilken agenda har egentligen personen? Finns det SD-kopplingar? Går det att hitta rasism där någonstans mellan raderna? Vanligt folk håller på att bli politiska dissidenter.

Det är en knepig balansgång politikerna har att vandra. Å ena sidan måste Sverigebilden upprätthållas, en bild som säger att brottsligheten inte ökar, att samhällskontraktet inte alls är hotat, att ekonomin går spikrakt uppåt, att invandringen är lönsam och så vidare.
I denna strävan har politikerna även beredvillig hjälp från allehanda socialister och vänsterliberaler som gör sitt bästa för att håna alla som inte slår klackarna i taket. En av dem är Moa Berglöf, den legendariska talskrivaren åt den forne store statsministern. Hon skriver en hånfull text om oron för samhällskollaps efter att hon fått vänta i en halvtimme på sitt nya pass. Som om det var 30 minuters väntetid hos polisen som oroar människor i den pågående samhällsutvecklingen."

-----------------------

-"Maskineriet arbetar hårt nu. Regeringen och dess stödtrupper i och kring Centern och Liberalerna gör allt de kan för att värna rätt Sverigebild, misstänkliggöra alla som ifrågasätter den och till och med ursäkta våld mot förtroendevalda.
Det är ett svaghetstecken för den svenska demokratin att det politiska etablissemanget börjar se kritik och missnöje som illojalitet. Det är, som någon tidigare påpekat, länder på dekis som brukar bete sig så."

2 kommentarer:

  1. Läsvärt i samma anda:

    Kent Andersen, Document.no: Pravda-pressen bestämmer vad du ska tycka
    https://juliacaesar.blog/2019/07/22/kent-andersen-pravda-pressen-bestammer-vad-du-ska-tycka/#more-12144

    Chris Forsne om nyhetsredaktionernas organisation och grupptryck.
    https://ledarsidorna.se/2019/07/en-forljugen-journalistkar-ar-ett-hot-mot-demokratin/

    Jens Ganman:
    ”Sverige genomgår just nu en psykos.
    Värst drabbade: journalister och politiker.
    Inom dessa skrån tävlar man om vem som skickligast kan undvika att beskriva verkligheten som den är.”

    Ett villkor för anställning som journalist är att vara en bra lögnare och desinformatör.

    Synd att 99% av journalisterna ska få förstöra förtroendet för en hel yrkeskår!

    SvaraRadera
  2. Tack för länkar till alla kloka förebilder.

    SvaraRadera