söndag 24 juni 2018

Ja, jag tyckte Durmaz klantade bort vår chans till oavgjort.

Men jag hatar inte honom, jag är totalt ointresserad av vem mannen är, och varifrån han har sitt ursprung. Och jag skulle aldrig komma på tanken att spy över honom vare sig på hans instagramkonto eller nånannanstans. Inte mot nån annan heller.

Anosh Ghasri, FB:

"Hatet och de anskrämliga tillmälen som Durmaz fått ta emot är för jävligt. Ingen spelare ska behöva utstå det, och definitivt inte på grund av sin etnicitet.
Det är dock samtidigt i det fula som vi kan se det vackra. Det är oerhört vackert att se hur Sverige nu sluter upp bakom Durmaz, stöttar honom, tar avstånd från hatet, och tar en förlust med den värdighet som kännetecknar ett värdigt folk; backar en spelare som inte hade sin bästa dag på jobbet och ser honom för vad han är: en människa. Det ska inte glömmas! Det i sig är ett tecken på något gott som vi bör ta vara på."

Jag anser att denna nya obalanserade hätskhet är ett allvarligt och nedbrytande beteende, som sanktionerats och normaliserats av våra högsta makthavare som Stefan Löfvén, Jonas Sjöstedt, Begt Westerberg, Erik Ullenhag, Mona Sahlin, Jonas Sjöstedt, Annie Lööf, Jan Helin, Anders Lindberg,Thomas Mattsson, Peter Wolodarski, Lars Lindström med flera. 

Dom har fört in personhatet, mobbingen och utfrysningen i det svenska samhället och lärt barn och vuxna hur maktetablissemanget möter personer som misshagar dem. Den skada dessa vänsterliberala människor har åsamkat Sveriges samhällsdebattklimat är irreparabel.





Kallar i flera år konstant SD för rasister, fascister, nazister – nu äntligen anmäls Löfven till KU.



Mona Sahlin pressade Fredrik Reinfeldt i frågan om de kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna om situationen uppstår.
- Vi vill inte heller ta i dem med tång, sa Fredrik Reinfeldt.

9 kommentarer:

  1. Här handlar nu det mesta om Durbaz, inte om själva matchen. Numera får man allt att handla o hot, hat, rasism med mera. Han har ju också fått mycket stöd av Özz N.

    SvaraRadera
  2. Nu är jag ingen fecesbook fan men förstår att idrott är inte, ska inte vara politik. Har spelaren X klantat så är det hela laget som ska risas precis som de ska rosas om de vinnar. Team work works both way.
    Mässkalle

    SvaraRadera
  3. Mycket dåligt att gå ut och hota. Självklart klantade han till det när han på den korta tid som han var inne skapade två farliga frisparkar. Tyskland var helt överlägsna och skulle fått flera mål tidigare. Synd att inte Sverige fick en poäng.

    SvaraRadera
  4. Men nu blev detta ännu ett propaganda jippo av våra aktivister. Dumaz kärleksbombas. Nu handlar fotbolls-VM om fuck rasism. Kändis Sverige är enligt AB ense i sitt stöd till Durmaz, inga rasister i fotboll eller i Sverige. I vanliga fall brukar man säga att man är oskyldig till dess att motsatsen är bevisad, gäller tydligen inte här. All verkar veta vad som har hänt. Och det är naturligtvis så kallade sverigevänner som ligger bakom hoten, högerextremister och populister i en salig blandning.Fram med bevis då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns faktiskt konspirationsteorier om trollmaskiner som bombarderat rasistinläggen, för att gynna handhjärte-gruppen, och ytterligare polarisera inför valet.

      Radera
  5. antifascistisk-fascistisk, demokratisk-reaktionär, fredsälskande -aggressiv, humanistisk-antihumanistisk, antirasistisk-rasistisk. Genom det här tydliga polariserande språkbruket var det lätt att vid behov, allt efter vad omständigheterna krävde, växla vän-och fiendepositioner genom att låta de negativt och positivt laddade adjektiven byta plats. Stasi kunde, var mästare på att desorientera. Oavsett vad som hänt finns det ingen anledning till den hysteri som nu händer, fotbollslandslaget deltar i en "antirasistisk" propagandaaktion mitt under brinnande VM. Jag trodde inte att politiska aktioner var tillåtna under fotbolls-VM. Har Durmaz blivit hotad får väl polisen utreda, och landslaget fokuserar på sin uppgift.

    SvaraRadera
  6. Oj, början kom inte med i mitt förra brev. Kommer här istället. Stasichefen Erich Mielke myntade ett nytt begrepp för att kriminalisera oliktänkande, ideologisk diversion. Genom positivt och negativt laddade nyckelord förmedlades de värderingar som byggde upp en dualistisk världsbild med de förenklade perspektiven antingen-eller. Polariserande ställs de egna positiva adjektiven mot negativt laddade karakteriseringar av den kapitalistiska, imperialistiska världen. Antifascistisk-fascistisk osv

    SvaraRadera
  7. Jag har varken sett matchen eller läst de "rasistiska" kommentarerna men det som uppkommer nu är enligt agenda-vänsterns handbok och det är illa att ge dem frisparksläge.

    Sedan kan jag inte låta bli att undra vad han och familjen gör i Sverige? Syrien var ett relativt sekulariserat land under Bathpartiet och al-Assad. Dessa höll islamisterna kort ända till amerikanska oligarker ville dra pipelines genom Syrien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Argus:
      Som vanligt ett balanserat inlägg från din sida.Själv såg jag matchen,och förundrar mig också över,att just denna händelse får merparten av intresset.
      Även som svensk måste jag medge,att Tysklands seger var förtjänt.Efter 80 % av spelet,hade ju en tysk förlust,eller oavgjort varit fel,även om det smärtar.
      Att sedan truppen dagen efter tvingades organiserat,öva in en ny form av ursäkt(via TV/Press),var ju närmast pinsamt !
      Håll sporten ren,och låt inte politiker ta över.....

      Radera