tisdag 19 juni 2018

Ärlighet är en främling i svensk gammal media.


Jonas WE Andersson, FB:

-Jag skulle tro att den gamla insuttna, priviligierade, räddhågsna, politiskt korrekta, välavlönade, feministiska, vänstersympatiserande och helt igenom urusla svenska journalistkåren länge och på allvar har trott att det är de själva – just i egenskap av sina priviligierade och tidigare statusfyllda yrkestitlar – som bestämmer vilket “narrativ” som återger verkligheten.
Ja, helt enkelt vilken verklighet som ska gälla. Och inte.

Kanske kan det delvis förklara den skamlöshet med vilken till exempel publicister som Peter Wolodarski och hans propagandamaskin DN använder begreppet “vi”, i meningen vi alla, alltså hela samhället (inte “vi” som i “vi här på DN”). När katastrofala analyser, fake news och farliga lögner har spridits av DN och journalisterna, och senare uppdagats, så är det “vi alla” som gjort fel (inte DN specifikt). Politiker gillar också att på samma sätt skylla ifrån sig och undandra sig ansvar (sannolikt har de alla gått samma PR- och mediaträningskurser).

Hursomhelst bör vi tacka gudarna för internet. Vi befinner oss just nu i en ficka innan politiker och etablerad media stänger ner det informationsflöde och den publicering som inte gynnar deras “narrativ”. Låt oss göra det bästa av det. Lägg gärna märke till det bisarra i det faktum att vi idag pratar om politiker, media och journalister som en enhet som tillsammans står mot folket och medborgarna.

I Sverige hände det stegvis och utdraget över ett par, tre decennier. Det som tidigare gällde, att journalisterna granskade makten åt folket, ersattes slutligen med att den politiska makten och journalisterna gick samman och tillsammans började granska medborgarna.
Jag återkommer därför till det som jag länge hävdat, att det allra största ansvaret för den katastrof som Sverige nu står inför, ligger hos den svenska journalistkåren och de etablerade mediahusen. Ett demokratiskt samhälle kan inte fungera utan en frisk, kritisk och granskande journalistkår. Det visste vi redan innan, men Sverige blir idag en illustration över detta faktum.

Hade vi haft en frisk journalistkår så hade förfallet inom myndigheter och förvaltningar aldrig kunnat hända. Naiva politikers destruktiva visioner om att “avskaffa Sverige”, hade aldrig kunnat verkställas. Massmigrationen från Mellanöstern och Afrika hade aldrig blivit verklighet. Islamiseringen hade aldrig kunnat genomföras. Välfärdsstaten Sverige hade kunnat fortleva. Svenska folket hade inte blivit förda bakom ljuset. Sanningen hade avslöjats.

Men det har vi inte. 

Istället har vi en genomkorrumperad och ideologiskt extrem och folkföraktande journalistkår som samarbetar med politikerna.
En dag kommer ansvar att utkrävas. Verkligheten vinner alltid.

10 kommentarer:

  1. "Det är sorgligt att 99 % värdelösa, lögnaktiga journalister har förstört förtroendet för en hel yrkeskår”.
    ....Stulet citat.

    Ann O`nym

    SvaraRadera
  2. "En dag kommer ansvar att utkrävas."

    Jag är dessvärre rädd att inte heller det kommer att bli vacker att skåda. Det kommer att bli lika illa som nu fast tvärtom. Det finns oceaner av utrymme mellan dessa ytterligheter. Vart torget landet Mellanmjölk vägen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vart tog landet Mellanmjölk vägen?

      Damn you Autocorrekt.

      Radera
    2. Om ont ska med ont förgöras kan det bli en mycket o-vacker syn.

      Radera
  3. Hoppas att jag lever när alla dessa som förstört vårt land får sin dom. Hoppas domen blir hård.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill också vara med om den totala upprättelsen, det blir ett reningsbad.

      Radera
  4. Det måste kännas hopplöst att obotliga vänstertomtar som Anders Lindberg, Niklas Orrenius, Jan Helin, Lena Mellin och Peter Wolodarski får sätta hela agendan. När det finns lysande och riktiga journalister som Per Gudmundson, Carolin Dahlman, Thomas Gûr, Ivar Arpi, Jens Ganman, Paulina Neuding, Adam Cwejman och en handfull till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice Teodoresco, måste såklart nämnas,denna modiga förebild för sann journalistik.

      Radera
  5. Raymond Zweigberg2018-06-20 11:13

    Vi måste vara medvetna om att alla dessa media är ägarstyrda och alla dessa ägare, Bonnier, Schipstedt, Hjörne, Gota Media, fungerar som propagandainstrument för globalisterna. Därför kommer väldigt lite verklighet fram i dessa media. Bara för att ta ett par exempel: Hur mycket har ni sett i svenska media om den katastrof som utspelas i Sydafrika där vita människor utrotas i drivor? Inte mycket eller hur? Hur mycket har ni sett om Afghanistan där kristna kyrkor sätts i brand med kyrkobesökare inspärrade i branden?
    I rest my case!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nyheter tycks vara ett extremt smalt begrepp för svenska agendajournalister.

      Radera