onsdag 23 maj 2018

Fyra år för sent inser alla att Stefan Löfvén och hans parti är sopor och fejk. Och näst efter reinfeldt den värsta regering Sverige har haft.


Glimrande analys av PM Nilsson DI: 
- "Det började inte bra. Efter att ha bildat en historiskt svag minoritetsregering inleder Stefan Löfven och hans statsråd en kavalkad av misstag som fick många att tappa andan.

Löfven håller presskonferens tillsammans med Jonas Sjöstedt och förklarar att näringsfriheten för välfärdsföretagen är över, vilket han vet aldrig kommer att gå igenom riksdagen. Han lägger fram en proposition om slopat vårdval, som sedan återkallas. 

Byggstarten för Förbifart Stockholm skjuts framåt eftersom MP inte vill ha den för att sedan startas. 

Regeringen aviserar att Bromma flygplats ska stängas men backar då många år av kontraktet återstår. 

Regeringen förlorar budgetomröstningen i riksdagen, utlyser nyval, drar i sista stund tillbaka valet och sluter i stället en decemberöverenskommelse. 

Efter en hätsk ton mot alla kritiker av migrationspolitiken tvärvänder regeringen plötsligt och inför EU:s mest strikta villkor. Nu ska ett ja och ett nej betyda just det. Utom för ensamkommande afghaner, visar det sig senare.

 Socialministern sparkar generaldirektörer som gör vad de ska, det vill säga arbetar självständigt enligt regeringens instruktioner.


Regeringen kan möjligen skylla kaoset på att man haft riksdagsmajoriteten emot sig, men S har också använt denna majoritet för att slippa konflikter med MP och V och har lagt propositioner som man vet kommer bli nedröstade.

Väljare kan tänka och se själva och en stor grupp vill försäkra sig om att nästa regering fortsätter en stram linje. Då ligger SD nära till hands.

Men S-krisen är hemmakokt. Den nuvarande regeringen borde aldrig ha bildats. Och såväl partiledare som partisekreterare är de svagaste i debatten, den sistnämnda helt osynlig." 

Och då har inte PM Nilsson ens nämnt alla de personliga skämsfloppar som Stefan Löfvén oimponerat med, allt från döda som flyr över Medelhavet, propcentsatser som inte går ihop och annat hyperkoleriskt och osammanhängande jox. 

Stefan Löfvén har varit en kolsvart katastrof för sig själv, men framför allt för det gamla hederliga landet Sverige. Därför att SVT/SR, TV4, aftonbladet, expressen, DN, med många flera har låtit honom vara det.

1 kommentar:

 1. (S) är ett parti i upplösning.
  Dessutom kan vi nog vara eniga om att det INTE är Steffe som styr partiet.
  Problemet är att det vet ingen annan heller vet vem som styr!
  Antalet olika falanger och deras sammansättningar inom Partiet varierar, hela tiden. Den politiska kursen är m/fulla hens.
  Och man undrar varför väljarna sviker...

  SvaraRadera