lördag 10 mars 2018

Det hjärtskärande sorgliga i alltihopa är att det finns ett annat Sverige utanför SVTs och Caroline af Ugglas förljugenhet.


Caroline af Ugglas sjöng i kvällens final förra årets schlagervinnare Robin Bengtssons ”I can’t go on”. I numret sänks en dansare ner från taket, möter körens uppsträckta händer och svävar sedan upp mot taket igen.

 Caroline af Ugglas ville pleasa SVT, göra ett politiskt nummer ,och säga till alla flyktingar ”Välkommen hem! Till Sverige, vi tar emot varandra, kärleken i det”. 


Berättelse från livet i Sverige utanför SVT.

En socialsekreterares berättelse:
"HUR ÄR DET MÖJLIGT?Jag samtalar med en god vän. Hon jobbar med nyanlända i en kommun nära oss som blivit placerade enligt anvisningslagen. Deras behov tycks oändliga. För att möta upp har de anordnat en eftermiddag i veckan med "Öppet hus" med tolkar på plats.

Man ska ta en nummerlapp. De arabiska männen slåss nästan med varandra för att komma först fram till lappautomaten. Sedan gäller inte nummerlapparna ändå, eftersom det är den som är mest högljudd som kommer först.

Deras beslöjade fruar och tillika döttrar hukar i väntrummet. De är sjuka. Behöver hjälp. Måste få mera pengar. Bättre bostad. Taxiresor till sjukhuset. Mediciner. En barnvagn. Spädbarnsutrustning. Extrapengar till vinterkläder. Möbler. Ny kyl och frys. Parkeringsplats. Tandvård. Nya glödlampor.

Jag har lämnat den kommunen nu för nytt uppdrag. Men gick av misstag ut i receptionen under ett sådant event. Det var tumultartade scener. Som att bli förflyttad till ett arabiskt land i uppror mot regimen. Knutna nävar i luften. Gap och skrik. Beslöjade kvinnor och flickor så långt ögat kunde nå. Aggressiva män i Canada Goosejackor som krävde sin rätt.
Hur är detta möjligt? Hur kan det ske? Hur kan detta anses som normalt? Varför ställer socialtjänsten upp på detta?
Jag vet inte. Men min vän är sjukskriven nu och söker nytt jobb... 😨"

7 kommentarer:

 1. Jag kan svara på frågan varför det ser ut på detta viset i Sverige.
  87áns politiker och deras partier har grundat ett nytt Sverige som numera heter Absurdistan.
  9 september vill dessa partier ha nytt förtroende att fortsätta förstörelsen av landet.
  Rösta bort dessa vedervärdiga partier 9 september.
  Svensson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessa vedervärdiga politiker har övergett Sverige och gått EU till viljes. Ingen av gänget har tagit ansvar för landet. Bråkat sinsemellan och hatat SD som ses som det största hotet.
   En elak statsminister och som kastar ur sig orden nazist och rasist när han inte kan försvara sig. Den som kallar andra för rasist pratar endast om sig själv och visar vilken jubelidiot man är mot sina egna landsmän. Politikerna är varken trovärdiga eller värdiga. Deras beteende kommer att straffa sig.

   Radera
 2. I valet mellan realistiska alternativ och obegränsad godhet medför det ena vår överlevnad och det andra vår undergång.

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem till uggleboet skall det väl vara!
  Öppet hus hos ugglan själv.
  Hon pröjsar väl kalaset själv,eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon och familjen har ju gott om plats på sin herrgård!

   Radera
 4. Asylaktivisterna finns överallt, väldigt många på SVT. Hade inte blivit förvånad om Akilov dykt i kören. Påhejad av familjen Nujen.

  SvaraRadera
 5. Ha,ha,ha Jawelin den va bra.
  Svensson

  SvaraRadera