söndag 11 mars 2018

Nä, DN, arabiska bönepåbud är inte en del av västerländsk civilisation.DNledarredaktion skriver idag: "Sverige är inte Saudiarabien. Att tillåta böneutrop i Växjö är normal hänsyn till en religiös minoritet i ett demokratiskt land. Svenska muslimer är inte gäster som ska vara tacksamma för alla förmåner de får av värdfolket. De är en svensk religiös minoritet, ofta födda och uppvuxna här, precis som judiska och katolska svenskar."

Mitt svar på DN:-" Ett lands grad av civilisation mäts av hur landet försvarar sin civilisation. Och arabiska böneutrop ingår inte i vår civilisation. Men, rätt, Sverige är inte Saudiarabien, därför förbjuder vi inga religioner, vi förbjuder inga religiösa byggnader, vi förföljer ingen på grund av tro. 

Vi förväntar oss dock i retur att religion är en privatsak. Du anser att svenska muslimer inte är gäster som ska vara tacksamma för förmåner. Nävars, men alla som lever här bör visa respekt för landet som de valt att bo i, och för landets lagar, medborgare och sekulära samhälle, och det är ett bra utgångsläge för samexistens. 

Böneutropen kan ev felaktigt uppfattas som en framryckning av islams positioner, i synnerhet som islam på grund av flera decenniers brutalt terrorkrig mot väst och "otrogna" präglar den tid vi lever i."


4 kommentarer:

 1. Sverige har mycket svaga och enfaldiga politiker.
  Detta är islamisterna väl medvetna om.
  Svenska folket måste vakna!!!
  Svensson

  SvaraRadera
 2. Läser just nu "Våld och islam" av Adonis och Houria A. Adonis om nån kan islam. I boken citeras Koranen flitigt, där finns oerhört mycket våld och hat. (nåt för näthatsgranskarna). Vi otrogna ska torteras och dödas. Det är fullständigt galet att politikerna och media gör allt för att Sverige ska islamiseras. Boken rekommenderas.

  SvaraRadera
 3. kloka damen2018-03-12 09:33

  Böneutrop proklamerar att staden tillhör islam. Förbenade politiker om dom tillåter detta.

  SvaraRadera
 4. Svenskarna har visat att de inte vill styras av religiösa samfund.
  Det stora utträdet ur svenska kyrkan är talande.
  Varför skall vi släppa in en ny religion som är
  sååå grym mot mänskligheten?!
  Fridens liljor

  SvaraRadera