torsdag 22 februari 2018

När är OS slut?I några dagar har jag undvikit kärnor, frön, svårsmält mat som lök, svamp, paprika och fruktskal, sen intagit bara flytande och genomskinliga drycker, därefter druckit 1 liter laxermedel en gång på dan, och ytterligare en gång mellan 4 och 5 på natten inför en undersökning av två meter tarm. En sablars skituppoffring. Sen har jag kört i morrontimmarna från lilla huset i Sörmland (där vi njuter lugn och ro under renoveringen) till storstan i rusningstrafiken - och tillbaka igen - efter att läkaren sagt att de omedelbart remitterar mig till en ny likadan undersökning (med likadana förberedelser!!!!!) på Danderyd - för att där har dom skickliga-re kirurger(!). 

Idag var det så dags igen, upp i mörkaste ottan för ett återbesök på ögonlasern, trafiken stod förlamad i alla filer in till Stockholm efter att en bil börjat brinna. Jag gjorde en sanslös abrovink och kom fram i tid - vilken dramatik i mitt liv.
När jag kommit hem har jag varit full av upplevelser och bubblat av berättelser -  OCH BEHÖVT SYMPATI -  så har Björn svarat långt, långt borta.

-Hör du mig? "Jovisst, men jäklars Tyskland!"

Men lyssnar du på mig? "Såklart, curling final!...... Kalla..... Stina Nilsson.....André Myhrer..... Hanna Öberg......guld!......Frida Hansdotter...."

Varför är dina ögon fyrkantiga? - "Brorsson....... skidskytte." 

Gonatt.

5 kommentarer:

 1. Lider med dig Carina. Har varit med om liknande. Minsta lilla empati skulle sitta fint en sån här gång.

  SvaraRadera
 2. Elisabeth-vännen, det är dock skrivet med mycket glimt i ögat! En gång vart fjärde år är tillåtet med mental frånvaro!

  SvaraRadera
 3. Förstår din humor Carina. Mental frånvaro är det många som lider av just nu. Mental närvaro kan vara värre. Idag ska öronen kollas, mina barn säger att min hörsel är sämre. Håller dock inte med, önskar att dom kunde tala högre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag veeet, dom sluddrar så förbaskat! Har just testat hörseln, gör det regelbundet eftersom svininfluensan slog ut öronen då för många år sen. Men nu, tack och lov inga problem, trots alla år i flygplan. Lycka till, Elisabeth, tycker den där hörselundersökningskabinen är vedervärdig, min egen andning och mina hjärtslag låter högre och tydligare än de där ynkepipen i öronen!

   Radera
  2. "Svininfluensan" du då drabbades av,vet du från vilken världsdel den kom ?
   Idag närmar sig med raska steg,den Afrikanska svinpesten Absurdien.
   Hoppas nu bara att vi redan är immuna mot denna Carina !

   Radera