onsdag 21 februari 2018

En dag i UFO-land. Hur ska man bevara förståndet?

# 1 

M K‎ till Stå Upp För Sverige:
- "TYPISKT PK-IDIOTISM: PANNKAKSFÖRBUD PÅ ALLA MALMÖS SKOLOR PÅ GRUND AV ''OMSORG OM BARN SOM ÄR ALLERGISKA MOT ÄGG ELLER MJÖLK''
Sossarnas skräckstad Malmö levererar igen: Allt som är emot majoriteten och svenskar är tillåtet och måste främjas."

#2

#3  "Nya Tider har ringt upp socialkontoren på Södermalm samt Enskede i Stockholm och utgett oss för att hjälpa en illegal familj. Vi får då beskedet att de illegala inte ens behöver bevisa att de har några barn för att få både barnbidrag och bostadsbidrag."

#4. 

Jonas Andersson, skriver på FB:
Vinnaren av Anna Lindh-priset och grundaren/ledningen för #jagärhär har fått chansen att utveckla sina tankar och idéer om att vara statsminister för en dag, och programmet är i sin helhet... tankeväckande. I alla fall väckte det många tankar hos mig, och jag kan rekommendera alla att själva ta del av hela den avslöjande intervjun.
Jag transkriberade följande tankeväckande passage som ett exempel på den expertis som regeringen får ta del av, här gällande statliga verk som arbetsförmedlingen och Migrationsverket.
Jag försökte få med alla nyanser så rättvist som möjligt, upptäcks felaktigheter så låt mig veta så jag kan ändra!

Here we go:
”Nämen tillexempel ehhh... jag har en massa så här idéer kring hur man kan eeeehh... ööhh... jag vill ju satsa på kreativitet och utbildning och trygghet, och eehh det öhh bland annat så tänker jag på det här med att man ehhh tiexempe deh tiexempel så med arbetsförmedlingen. Den verkar ju nästan bara vara till för att eeehh granska ehehehehhihi ifall man sökt de där jobben om man ska få den här pengehhhh arbets a-kassan! Eller inte. Så den tänker jag, behöver vi ens ha arbetsförmedlingen?
Jag tror inte det utan att man eeehhh ehehehehii såna här kostnader, såna här stora (ohörbart mummel) Migrationsverket asså ehm de här stora kolosserna som bara liksom ehhh i princip verkar ehh jag vet inteehh... vad händer i de där stora... det verkar bara som pengarna sipp(.....)rar ut därifrån så jag tänkte man kommer nog kunna tixempel på Migrationsverket skulle man eh kunna så att när flyktingar kommer att de direkt får börja arbeta.
Jag träffade en kille från ehm Syrien häromdan och då hade han ju varit i IT-specialist på nåt sätt hemma. Och e man det ehihi, då behöver man ju jobba med det hela tiden! Sen hade han suttit inne på det hära, Migrationsverket sån hära öööhh förvar nånstans i två år! När han kommer ut sen, då har ju inte han en chans eehh att jobba med det som är hans eehh utbild eh eller så hära yrke längre för han har hamnat efter så mycket att han eh liksom bara fick börja om från början.
Så det där är ju synd att det här med det här att man ser människor som en belastning att man kanske eh att såhär vända sig till de här människorna och säga ehh vad har du för eehh asså så här mer som en partner eller en möjlig liksom eeehhh... en möjlighet att man ser människor som möjligheter eller hahahaha vahetere ehm ja... resurs låter tråkigt men ehh (ohörbart mummel)... jaa... vad är det jag försöker säga? Hahahaha!!”

https://www.acast.com/statsminister/minadennert


#5.

Jessica J Stegrud, FB:


"Nya Karolinska - en konsthall med (vissa) vårdmöjligheter?"

Ja - eller vad får vi för pengarna egentligen?

Slöseriet med skattepengar är snart i klass med Imelda Marcos vurm för designerskor. 

----------------------------------

#6. ”Regeringens förslag stryper de fria medierna”

Regeringen sätter på skygglappar och har inte lyssnat på kritiken mot de förändringar man vill göra i grundlagarna. Vårt hopp står nu till riksdagen, skriver Jonas Nordling, Journalistförbundet.

-------------------------------


#7. 

Hatdrevaren Orrenius kysser offentligt den hand som föder honom.

---------------------

7 kommentarer:

 1. Sverige är förlorat!

  SvaraRadera
 2. Om Mina Dennert:
  Ett stort antal omotiverade fniss- och skrattutbrott tyder på ett kraftigt drogmissbruk.
  Kan denna person vara en lämplig opinionsbildare?
  För landets bästa, var bör hon placeras?
  1. Medarbetare på SVT.
  X. Opinionsbildare typ #viärhär, #metoo etc.
  2. Avgiftning på mentalsjukhus.

  SvaraRadera
 3. Niklas Orrenius måste ju drabbats av hybris. Journalistisk guldålder är det när journalisterna avslöjar makten för folkets räkning, och inte som nu, avslöjar folket för maktens räkning. Men han skulle nog få jobb i Nordkorea.

  SvaraRadera
 4. Jisses.... (=jag skriker, gråter, sliter mitt hår och dunkar huvudet i väggen i ren vanmakt).
  Ett tips i all välmening: Med såna grava talsvårigheter borde nog vederbörande gå om hela grundskolan i en OBS-klass.
  //Anna666

  SvaraRadera
 5. Är inte Karolinska ett sjukhus eller är det en konstinstallation...galna människor.
  DGDFria

  SvaraRadera
 6. Mina Dennert har talets gåva,
  i liket men nuvarande statsminister Löfvén.
  Ha,ha,ha,ha,haaaaaaaaaa

  SvaraRadera
 7. Dennert är en god representant för
  journalistkåren.

  SvaraRadera