onsdag 21 februari 2018

Ingen frågade Akilov det mest elementära.


Idag fick målsägandebiträdena ställa frågor till islamisten Rakhmat Akilov. Frågor som om Akilov ångrar sig, vad han såg från hytten under färden, och frågor om hans kunskaper om islam.
Advokat Göran Hjalmarsson avslutade med att fråga:
- Rakhmat Akilov, hur kunde du?

Viktor Banke skriver i expressen att detta är frågor "som kan vara avgörande för brottsoffren".

Det betvivlar jag, eftersom Akilov skiter fullständigt i vartenda lidande offer och deras jurister.

Islamisten sitter i en svensk domstol och kallblodigt erkänner rasistmassmord och hävdar att ingen utom Allah kan döma honom. Och inget offer, ingen advokat, inget målsägarbiträde frågar honom om han vet att han är i Sverige. Och om han vet att Sverige är ett sekulärt land? Och om han är medveten om att här är det domstolar som dömer, inte gudar.
Jag tror det, en gång för alla, skulle vara en särdeles viktig poängtering, markering, och lärdom, i synnerhet för alla de hundratusentals shariatrogna muslimer som befolkar vårt land. Istället låter man mannen fritt sitta och negligera hela vårt samhälle och vårt svenska rättssystem. Som han valt att leva illegalt i.

2 kommentarer:

  1. Rättsväsendets syltryggar excellerar!

    SvaraRadera
  2. Nujens familj håller fortfarande tyst om vilka kontakter dom har haft med IS-terroristen Akilov. Även våran statsminister håller tyst. Om det hade varit Breivik som varit åtalad hade inte statsministern varit tyst. Då hade det varit direktsändning i TV från morgon till kväll.

    SvaraRadera