tisdag 26 september 2017

En bitsk EU-mygga ger sig på en av våra journalistgiganter.

reinfeldts gamla statssekreterare Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige, angriper en text av Ivar Arpi i SvD: 

-"Ivar Arpi saknar fakta." --- "Jag hoppas att Ivar Arpi inser att om man kallar demokratiskt framförhandlade bestämmelser för "diktat" så rör det sig om ett allvarligt missförstånd." 

När representanter för överstatliga EU tar brösttoner mot sanna journalister så går det rysningar längs med hela hela ryggraden. Som om denna kommissionschef bara genom att dåna och skramla grundlöst om Ivar Arpis sk missförstånd och påstådda avsaknad av problemlösningar, skulle få oss utarmade svenska EUmedlemmar att lydigt ställa oss i givakt och säga Jawohl, så är det säkert. 

Men, nä.

Ivar Arpis politiska avsikter är som renaste snö och hans tillförlitlighet är grundmurad. Att sätta dit honom är inte lätt, inte ens för en Brysselbyråkrat som på riktigt försöker få oss luttrade läsare att tro på att de enväldiga EU-diktaten är demokratiskt framförhandlade bestämmelser.

  Men Ivar Arpi försvarar bäst sin text själv(-utdrag-):

- Min ledare var en kritik av att EU-kommissionen, och flera stora medlemsländer, vill tvinga andra medlemsländer att ta emot flyktingar. Att den exekutiva makten har ingått fördrag som gör det möjligt att köra över medlemsländer med kvalificerad majoritet innebär inte att man bör eller måste göra det. Man förutsåg inte den här konflikten när dessa fördrag ingicks. Min farhåga är att vissa medlemsländer hellre bryter sig ur EU än ser sig överkörda, vilket brexit indikerar. Migrationsfrågan har enorm sprängkraft, vilket bland annat AfD:s framgångar i tyska valet visade nu senast.

3 kommentarer:

  1. Då det inte kan uteslutas att journalisten Ivar Arpi läser Soldatmammans blogg vill jag här berömma Ivar;
    - Lysande känga till komissionissan som sitter i glashuset Eurodistan. Synd att du och många goda skrivare sitter bakom betalväggar. Arbetsgivaren har makten. Känns som det är tid att återuppliva: "Upp, trälar i alla stater, ...... Upp till kamp emot kvalen, .....osv. "
    ref. http://www.fritext.se/?p=62

    Kanske var det bättre under *gamla* röda fanor än under gröna där ingen sol finns utan bara en trist halvmåne.

    Min vän, @SvExit, har en lysande signatur.
    - Nog om överstatlighet i vårt land och stå på er forna öststater,
    "Exit, för fred och frihet. Förena, er mot ordens bojor ..."
    Mässkalle

    SvaraRadera
  2. @Carin-Fina, smart replik

    SvaraRadera