onsdag 2 augusti 2017

Vi som vet att det är nattsvart.


Jens Ganman på FB, vår fyrbåk, vår mentala räddningsplanka, skriver:

-"FALSKT ALARM
En polis skriver till mig:
”Det är mycket, mycket värre än folk fattar. Vi är en hårsmån från att tappa kontrollen.”

En handläggare på ett statligt verk skriver:
”Det är kaos hos oss. Ständiga konflikter mellan chefer som vill prata ’värdegrund' och ’mångfald' och visselblåsare som varnar för att vi numera struntar i vårt huvuduppdrag.”
En mamma skriver:
”Mina två döttrar vågar inte längre gå ensamma till affären. Inte ens mitt på dagen. De sitter hemma och är rädda. Vi bor i en liten stad i mellansverige."
En ordningsvakt skriver:
”Stockholm svämmar över av heroin just nu. Aldrig sett nåt liknande.”
En journalist skriver:
”För ett år sen trodde jag att du överdrev i det du skrev. Nu börjar jag tycka att du kanske höll tillbaka.”
En annan journalist skriver:
”Jag blir mörkrädd när jag intervjuar vissa politiker på riksplanet. De har verkligen N-O-L-L koll på vad som händer ute i landet…!"
…………………………………………...
Ögonblicksbilder från ett Sverige där befolkningen just nu tycks bestå av två grupper:
1) De som hajat och som vidtar sina mått och steg i det tysta. Prepping, reträtt utomlands, medborgargarde, jägarexamen, stuga i fjällen...
2) De som konsekvent valt bort all ”jobbig” information de senaste 5-6 åren. Människor som – av ideologiska skäl – vägrar att acceptera att det fungerande folkhem vi med gemensamma krafter byggde upp snart är borta och att det kommer att efterträdas av våld och anarki.
Grupp 2 ville väl men de lyssnade på fel människor; de lyssnade på journalister och krönikörer som byggde sina (lukrativa) karriärer på att hävda att all form av oro för samhällets utveckling bottnar i folks taskiga människosyn och latenta rasism. Dessa skribenter pantsatte sin trovärdighet. Nu kan de inte backa.
...och det där kan man skratta åt – absurditeten i deras taktik.
Problemet är att media skapat ett monster. Ett (snart) helt okontrollerbart monster som kommer att manifestera sig i att folk tänker så här:
”Fuck it. Jag skiter i vad media påstår. Jag ser med egna ögon vad som händer i min stad, i min förort, i mitt kvarter… jag är inte dum... nu tänker jag göra nåt åt det. Var är mitt gevär?”
Jag hoppas – innerligt – att jag har fel. Jag hoppas – innerligt – att jag misstolkat alla hundratals varningssignaler de senaste åren. Ur intellektuell synvinkel vore det klart möjligt.
Ur statistisk… not so much." 

Denna svidande samhällsbild bekräftas i kvällens SVTnyhetssändning, där en nöjd beskäftig bilköpare intervjuas om sitt val bort från dieselbil.På frågan varför, svarade han galant: - Man följer ju nyheterna på TV! 

Det är så svenskar i majoritet bildar sig en uppfattning, inte utifrån kunskap och bildning, utan utifrån vad SR, SVT och TV4  talar om för dem. 

Det är en ren förkrosselse.
1 kommentar:

  1. Lever mitt i verkliga livet och det media och politiker sprider är bara ett falskspel.Det kommer en dag när dom också får betala priset för det förfallna Sverige och det kommer att kosta ännu mer pengar och liv.

    SvaraRadera