onsdag 2 augusti 2017

Paradigmskifte. Trump vill byta till meritbaserad invandring efter 50 år av bidragsmigration.


President Trump: "Det är  en grundprincip att de som söker fristad i ett land ska klara av att försörja sig själva ekonomiskt." President Trump förespråkar ett "nytt kapitel i Amerikas Storhet" i ett optimistiskt tal i kongressen. 

Och jag applåderar!

Att byta från det nuvarande femtioåriga tvångsglobaliseringssystemet ,och den ingen/låga-utbildningsnivån på invandringen, till ett "meritbaserat" system kommer att ha mängder av samhällsfördelar.

Det kommer att spara skattebetalarna oräkneliga miljarder dollars, höja arbetarnas löner och hjälpa fattigdomsdrabbade familjer - inklusive redan invandrade familjer- att kliva upp till medelklassnivå. 

Att reformera det amerikanska migrationssystemet bygger på teorin att viss invandringsfrihet går till fel migranter, migranter som inte har lika mycket att ge USA, som USA måste bidra med till dem. 

I motsats till USA har Australien och Canada inte samma tradition och system när det gäller familjebaserad migration. Dessa länder söker medvetet migranter som kan förväntas bidra ekonomiskt och som är villiga att assimileras kulturellt från det ögonblick de anländer. I Australien och Canada är det ingen garanti för familjemedlemmar, till de som redan har accepterats som medborgare, att få fri lejd in i bidragssystemet och välfärden. Men däremot om migranterna är välutbildade, talar språket flytande, kan försörja sig själv (eller har ett arbete som väntar på dem), vilket betyder så mycket mer. 

I mainstream/fakemedia hånler man. Och vinklar effekten av talet utifrån de stackars ekonomiska migranter som inte får ta med sig hela kreti och pleti i tjocka släkten på amerikanernas bekostnad livet ut. Dessutom menar CNNs nyhetsankare försmädligt att USA går undergången till mötes, om det inte längre står öppet för alla som vill komma dit "med två tomma händer".

länk

1 kommentar:

  1. Tror du att denna Trumpide, som du uttalar dig så positivt om, kommer innebära att fattiga, sjuka och undernärda i Mali kommer tillåtas att komma till USA för att få hjälp?

    SvaraRadera