lördag 4 februari 2017

Vad Henrik Schyffert är allra, allra räddast för? Sanningen och verkligheten.
Henrik Schyffert, FB: 


-"Oj vad folk blir upprörda så fort nån säger att vi har det helt OK i det här landet. Typ det här sa jag i Skavlan igår också men det, och mycket annat, klipptes bort pga tidsbrist (Gjorde en ca 20 min intervju som togs ner till 8min i färdiga programmet)

Alltså, det är klart att det här landet har problem. JAG ser det också. En ojämlik skola där alla barn inte får samma chans. Långa väntetider på akuten med läkare och sjuksyrror som går på knäna. Jag tänker inte stå här och säga att allt är toppen så länge det finns människor som känner sig svikna av samhället. (Min kommentar, - varför sa du det då, att allt är toppen i Sverige idag?)

Nu vet jag att fakta inte riktigt biter på folk som är rädda (mig inkluderad) men Sverige har den lägsta ungdomsarbetslösheten på över 10 år. Vi har den högsta andelen av befolkningen i arbete som någonsin uppmätts i ett EU-land. Staten gick med 86 miljarder i överskott förra året.
Men brottsligheten då!? Ska vi inte vara rädda för den? Ja, det stämmer, vi har brottslighet i Sverige. 105 mord förra året, och det är 105 mord för mycket. Men så går man in på Brottsförebyggande rådets hemsida och kollar och då visar det sig att vi hade runt 100 mord 1990 också. Och 91. Och 92. Det är ungefär samma.
Så det är inte bra. Men det är tydligen helt OK.
Så, igen... Var inte rädda."

NN1." Våldtäkterna? Hedersmorden, alla bränder, alla skjutningar, bombtillverkningar, barnbrudar, pedofiler som ökat markant, Brå har inte ändrat sen 2005 eller innan! Du är inte sann! Det handlar om ett förstört vackert land.150 no go zoner. Ska vi räkna upp mer för dig så att du kan sluta att svamla snart i din pytterlilla värld! Där ett fåtal artister ingår!"

Själv anser jag att Schyfferts mantra att vi inte ska vara rädda, är ett hån. Det känns att han lever väldigt, väldigt långt från de som dagligen drabbas in på livet. Om någon under nazismen försökt peka på allt som var sjukt åt helvete, hade mötts av rådet att bortse från fakta och morska upp sig, för ingenting är farligt - då hade världen aldrig dödat Hitler och hans avrättare.

5 kommentarer:

 1. Dessutom tror jag att Henrik S är rädd för sig själv. Det är väl därför han vill gå i terapi.

  SvaraRadera
 2. Det är otäckt att se hur kändisar stretar efter att försöka sprida sitt namn, förmodligen i desperation för att undvika bli föredettingar (vilket redan många av dem är...)

  Det skulle vara intressant att få reda på hur många "berikare" Schyffert tagit mot i sitt hem.
  Jag förmodar att siffran ligger nånstans mellan noll och ingen.

  Det skulle också vara intressant att höra vad Schyffert svarar på polisen Springares vardag...

  SvaraRadera
 3. Jag skulle vilja veta om Schyffert har gjort värnplikten.

  SvaraRadera
 4. Usch så förljuget att säga att vi inte ska vara rädda. Den som säger så försöker dölja sanningen för svenska folket.
  Han har nog ett väldigt stort behov av terapi,men kan det hjälpa honom?
  En del människor verkar ha ett enormt stort tomrum i hjärnan.

  SvaraRadera
 5. Schyffert,är inte på den nivån,som krävs för att göra någon som helst insats att värna vårt land!

  SvaraRadera