torsdag 2 februari 2017

Smartaste bä(S)taste tjejerna, det är dom som ska fixa välfärdsgrejerna. Om dom bara gör som ernman/strömstedt och gardell vill, så ska dom säkert få politiken till!

Annika Strandhäll har fått twitterfeber:

"10 miljoner! Att vår befolkning växer kraftigare än de flesta i Europa är viktigt för att säkra välfärden och pensionerna! Heja Sverige ." 


Annika Strandhäll:"Förundrad över att @KinbergBatra som är statsministerkandidat ger sig på en författare på Twitter. Lite obehagligt faktiskt."  

Ovanstående twitter från socialförsäkringsminister Annika Strandhäll har gått runt på nätet, den ena är frapperande aningslös, och det är när det gäller lyckan över att vi nu blivit tio miljoner munnar som ska mättas. Den andra handlar om hur "obehagligt" hon tycker det är att M-ledaren går i svaromål mot den evige PKgubben-i-lådan, Jonas Gardell.

Själv är Strandhäll underdånigt lismande, hon själv älskar PK-eliten och Margot Wallström - dom är så himla kända och gulliga och bra och jättefina. Bara inte såna kändisar som Katerina Janouch, usch fy tvi vale, dom måste man vara "obehaglig" mot, henne måste statsministern "ge sig på" och näpsa ordentligt och offentligt på näsan.

Annika Strandhäll: -"Mycket fint o bra av @jennystromstedt." 

Annika Strandhäll: Läser @Jonas_Gardell som sätter ord på d jag känner. När dörren gläntas för högerextrema är den svår att stänga igen.


Annika Strandhäll:"Älskar verkligen @Malena_Ernman. Spot on som vanligt."


Annika Strandhäll:"Ni förstår ju att vi har jordens bästa utrikesminister. En kvinna och statsman som verkligen står upp i dessa tider."

Men jag anade inte att vi hade en socialförsäkringsminister med en diktarådra, jag läste med stora ögon och enorm förtjusning hela hennes decemberpoesi, som jag tyvärr missat. Nåväl, håll till godo. Era socialförsäkringar är i synnerligen goda händer: 

 Annika Strandhäll: "Kvinnor vabbar mer än män, och sköter ofta både jobb och hem. Jag säger inte att alla män är lika, men idag kan väl ni tvätten vika?:)"

Annika Strandhäll:" Sverige trenden i skolan kan vända, vi har redan sett det hända. Vi måste på lärare & elever satsa, för att som bäst i världen platsa."


Annika Strandhäll: "Stress på jobbet gör oss sjuka, vill inte att det fler ska sluka. Att strunta i om vi är sjuka eller friska, är ngt vi inte kan riska."

Annika Strandhäll: "Äldre känner sig allt oftare pigga, borde då inte hen som vill fortsätta jobba då slippa på soffan ligga."

Annika Strandhäll: "Att bli fattig gör ingen sjuk frisk, svår sjukdom ska inte bli ekonomisk risk. Bortre tidsgränsen tog vi väck,sjukdomen är nog otäck."

Annika Strandhäll:" Sjuktalen har skenat & måste ner. Av förebyggande arbete ska vi ha mer. Rehaben måste funka bra, för att man till jobbet ska orka dra."

Annika Strandhäll: "Våra äldre behöver mer schysta pensioner, de har ju betalat skatt för 100-tals miljoner."

Strandhäll: "Över hela internet nättrollen fritt fått vandra. Vi kan väl fira genom att säga något snällt till varandra?"

Annika Strandhäll: "Detta lovar jag nu dej, du 50-tals tjej. Pensionärsskatten ska skrotas, orättvisan ska botas. Lön & pension är lika, jag ger ej vika."
Annika Strandhäll: "Jag minns uppväxt i familj som inte hade råd med klappar, är därför stolt att regeringen satsar mest på familjer utan dyra appar."


                                     Say nomore, som dom säger.10 kommentarer:

 1. Är totalt IQ i bilden 7*80= 560? Eller har jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel, om du frågar Ernman.

   Radera
  2. Lägesrapport från Franska Polynesien...Herr Jansson... en äldre fransk segelbåt, nu mera 60 fot enligt vår kapten och ja vi har en Chef de Cuisine.
   Vi är på väg tillbaka till Bora Bora p.g.a. ett fel på stormast bommen.
   Men vad spelar det för roll ...strålande solsken 27 grader både i luften och i vattnet, vi har släpat en bit bakom båten efter en tamp med 6-åriga Felicia sittandes på min rygg och höll fast sig i mitt hår.

   Stefan H

   Radera
  3. Kommer mig att tänka på Europa och tjuren.
   Tack för rapporten.
   Trist väder på slagfältet.
   Hot om minusgrader nästa vecka.
   Skickar frugan till Sverige med Europa (sic)´s största flygbolag på onsdag.
   Klart slut
   Jungman Jansson

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Strandhäll kanske snart kommer att märka att Internet glömmer aldrig.
  Så IQ-kalkylen ovan är nog korrekt om än kanske lite i överkant..

  SvaraRadera
 4. Tydligen kan vem som helst bli minister. I den nuvarande regeringen verkar det ju vara bättre ju färre fungerande hjärnceller man har.

  SvaraRadera
 5. Min erfarenhet är att de som behöver förhäva sig är högst medvetna om sina brister. Det gäller nuförtiden mest kognitiv förmåga och empati. Precis som alla mätare har lägsta värdet till vänster har de till vänster i politiken lägre värden.

  SvaraRadera
 6. Dagisramsor tillägnas svenska folket av en ministerfjompa.

  SvaraRadera
 7. Med tanke på alla nyanlända ser jag fram mot en kraftigt ökad pension. NÄR kommer den?
  s

  SvaraRadera