fredag 3 februari 2017

Skavlan bjuder in till studier av ett mänskligt vrak med helsned självbild. Som underhållning.SVT skriver om Skavlans gäst ikväll: - Minst ett års terapi. Det är Henrik Schyfferts uppmaning till alla män över 40. – I stället för allmän värnplikt tycker jag att alla män borde gå i terapi och skärpa till sig, säger han i Skavlan.

Jag googlar wikipedia och "Projektion", en term som används inom psykologin för att beskriva en försvarsmekanism. Denna försvarsmekanism som en person använder sig av då den inte vill, eller kan, kännas vid sina egna svagheter, och då tillskriver andra personer eller sin omgivning dessa egenskaper för att försvara sin självbild.

 Enligt Sigmund Freud är detta en psykologisk försvarsmekanism, som verkar för att förmildra ens egna oönskade tankar, värden, etc. Personen (A) typ Schyffert, vill bli "rentvådd", varför denne projicerar sin svaghet på en annan person (B) typ alla andra vita män över 40 år, i till exempel sociala sammanhang för att få bekräftelsen av andra att svagheten ej längre kan associeras med en själv och på så sätt rentvår sig själv (A) Schyffert. 

Jag finner detta program, Skavlan, och SVT avskyvärda i sitt utnyttjande av sköra människor, som istället kraftfullt borde hjälpas ut ur det balla mediabruset och självets eskalerande besvär och vanskligheter.

4 kommentarer:

 1. Herregud !! SVT vilket sjunkande skepp !!

  SvaraRadera
 2. Det var länge sedan jag tittade på smilfinken Skavlan. SVT för den delen också. Det enda undantaget är Leig GW även om jag inte håller med honom i allt.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 4. Alla dessa självutnämnda världsproblemlösare.
  Egotrippade cirkusartister som jonglerar med andra människors åsikter.
  Varför låser inte fanskapen in sig själva på dårhuset och kastar bort nyckel?
  Leif GW är inget undantag,han är sin egen världförbättrare.

  SvaraRadera