söndag 8 januari 2017

Sundsvalls tidning har Lilian Sjölund, sin egen Bagdad Bob.Politiska redaktören Lilian Sjölund, på Sundsvalls tidning vet bäst, vi har inga kriser i Sverige. 

Inte hos polisen, inte på sjukhusen, inte i skolorna, inte för annan blåljuspersonal, inte med bränder och gängskjutningar, inte med våldtäkter och sexuella övergrepp på badhusen, inte med Europas fattigaste pensionärer, och  framför allt har äldreboendena inga problem med maten.
Allt är bara påhittad ondska och valpropaganda av Sverigedemokraterna.

 Lilian Sjölund skriver: "Ibland är det svårt att veta vad som kom först: Matlarmen på äldreboendena (såväl felaktiga som korrekta). Eller SD:s framgångar i äldreomsorgspolitiken."
-------------------
-"De alarmistiska reportagen om åldringar som serveras gröt till kvällsmat tänder osläckbara eldar och jagar ansvariga till stupstocken.
Trelleborg drabbades i juletid av något som kom att kallas för filskandalen. SVT gjorde en stor sak av att de gamla på ett äldreboende skulle serveras fil eller gröt på kvällen, i stället för lagad mat. 

Enligt repeterad dramaturgi rasade folkopinionen. Kändiskockar blev arga. Geriatrikprofessorer hotade med åtal (?). Och sist men inte minst – kommunpolitiker och personal tvingades till krishantering.

En slapp och slarvig journalistik i de här frågorna gynnar naturligtvis ett parti som söker de enkla svaren."  Lilian Sjölund snörper ett hånleende, allt detta fabulerande är bara alarmistisk, slapp och slarvig SD-journalistik. 

Lilian Sjölund avslutar ledaren propagandaelegant: - "Jo förresten, de gamla på äldreboendet i Trelleborg ökar i vikt. Tack vare den lättare kvällsmaten."
6 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Följer din länk.
  Där fanns bl.a en artikel om överbeläggning vid Sundsvalls sjukhus
  Svårt att se de verkliga bekymren i samhället för journalister som vanligt.
  På hemma plan till och med.
  Orsak?

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 3. Mohammed Said as-Sahaf (Bagdad Bob) hade humor och var underhållande till skillnad mot de inhemska kopiorna som är enbart pinsamma.

  SvaraRadera
 4. Nej just det, vi har ju inga kriser i Sverige... Mittmedia utövar censur på allt och alla som på något sätt ifrågasätter och problematiserar samhällssituationen i såväl Sverige som Västernorrland. Är det en sak jag önskar mig (är f.ö. helt utan illusioner) så är det att alla som kramar importerade kriminella får sitt rättmätiga straff. Då kommer vi snabbt se att ekonomin och tryggheten återfördelas oss som under ett helt liv betalat skatt för att vår - ja just det, VÅR - välfärd skall fungera, att brott skall bekämpas, brottsoffer skall hjälpas och gottgöras, att gamla och sjuka skall få leva gott och tryggt, att kvinnor och flickor skall garanteras säkerhet och frihet, att bibliotek och museer skall vara till för oss som söker information och kontakt med vår egen historia och kultur och inte vara bönehus och center för 'multikulturella' läs pro-terroristiska grupperingar.

  Jag som skriver är en brottsutsatt äldre rörelsehindrad kvinna. Jag lever i fattigdom och misär pga den situation jag hamnat i som brottsutsatt, en situation där jag ständigt ifrågasätts och misstänkliggörs, nekas all hjälp - även från Brottsofferjouren - och där polis och åklagare samt målsägandebiträde, ömmar mer för de 'stackars' kriminella gärningsmännen med ursprung från mellersta östern. Om jag tiger om mina åsikter kanske jag får en smula från proffstyckarsamhället och dess profeter. Men jag svälter hellre vidare och håller fast vid min yttrande-och åsiktsfrihet. Jag ska snart ge mig ut och demonstrera för min sak, jag ska sätta mig utanför den åklagarkammare som i över 1 år har utrett brott mot gängkriminella utan att komma till skott. Där ska jag sitta tills någon sliter bort mig. Det är ingen risk att Sundsvalls Tidning gör något reportage om mig. Jag har inte politiskt korrekta åsikter, och jag är stolt över det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ont i mig att läsa, Anna. Jag har inte (ännu) drabbats lika hårt som du, men ändå. Att ställa sig ensam med ett plakat utanför riksdagshuset, för varje dag skulle vi bli fler och fler och fler och fler tills makten tvingas lyssna. Det är en dröm jag bär på. Kan jag göra nåt för dig här på bloggen, nåt upprop, eller skriva nåt, så gör jag det väldigt gärna.

   Radera
  2. Tack för din sympati. Jag skulle uppskatta enormt om jag finge hjälp att väcka opinion mot en organisation som Brottsofferjouren, som tar emot statliga bidrag från Brottsoffermyndigheten samt också donationer från privatpersoner, samtidigt som man nekar brottsutsatta hjälp därför att man som jag talar om att gärningsmännen har ursprung och brottskulturell påverkan från Mellersta östern och Balkan. Det är fakta, inget förtal. Men det räckte för att jag fick beskedet att man 'inte längre kommer att svara på min begäran om hjälp' i min utsatta situation. Detta är oacceptabelt, oprofessionellt och djupt oetiskt handlande från en organisation som säger sig vara religiöst och politiskt obunden. Det stämmer inte. Jag får leva i den utsatthet och fattigdom jag befinner mig i pga brottsutsatthet, jag får ingen hjälp med vare sig skyddad id eller annat bistånd pga att jag vägrar krama och älska gärningsmännen.

   En annan sak som behövs synliggöras är att målsägandebiträden som också betalas av staten, kan agera på precis samma sätt som beskrivits ovan om Brottsofferjouren. Jag måste acceptera att tvingas lyssna och lyda under moralpredikningar om att 'det är synd om gärningsmännen, huvudsaken är att de inte blir utvisade'. Jag vägrar att lyssna och lyda under detta och följden är att jag också där vägrats den hjälp som jag har rätt att fordra från målsägandebiträdet.

   Hur har det kunnat bli så här? Jag är djupt chockad över hur vansinnet, flatheten, dumheten, har slagit klorna i det svenska samhället. Jag känner inte igen något från det land som jag växte upp i för snart 60 år sedan. Som brottsutsatt så kan man idag räkna med att samhället och staten vill att man går under, så slipper man ta tag i att straffa och utvisa gärningsmännen. Detta är en rapport från verkligheten. Är det så vi vill ha det i fortsättningen?

   Jag sätter mig snart ner utanför en åklagarkammare och demonstrerar mot oviljan och fegheten mot att lagföra importerad gängkriminalitet som förstör vårt land, förtär våra sociala och ekonomiska resurser, och bidrar till en djup otrygghet för alla medborgare som arbetat och betalat skatt för att få en trygg tillvaro under livets olika skeenden.
   Givetvis så söker jag tillstånd för att få demonstrera - jag är uppväxt med att respektera lagen och rätt.

   tack för att jag övh. får yttra mig någonstans. Yttrandefriheten liksom åsiktsfriheten, den existerar inte längre i Sverige. Det i sig är värt en kamp, en strid, ett krig om så behövs. Mångfald i åsikter är något Sverige verkligen är i det största behov av. Men den som kämpar för detta blir nertystad, stämplad och sparkad på i olika avseenden. Det är djupt vanhedrande för vårt land att det är på detta sätt.

   Tack för ordet,
   Anna

   Radera