måndag 23 januari 2017

Läs professor Göran Svensson och dela! Dela! Dela!

Utdrag ur professor Göran Svenssons artikel i Bakom Kulisserna: - "Varför kommer välavlönade och privilegierade chefer och ansvariga tjänstemän i offentlig förvaltning, liksom landstings- och kommunpolitiker, undan straffrättsliga påföljder när deras beslut i tjänsteutövning påvisar försummelse, oförstånd eller oskicklighet gällande användandet av skattemedel?

Varför ställs regeringen ledd av statsminister Stefan Löfven och dess ministrar inte till svars när chefer, ansvariga tjänstemän och politiker i landsting och kommuner är oaktsamma med skattemedel och dessutom bryter mot gällande lagar, författningar, instruktioner och föreskrifter?" 

SOLKLART. "Ämbetsmannaansvar fanns i Sverige fram till mitten av 1970-talet. Det innebar ett straffrättsligt ansvar för anställda inom offentlig förvaltning". Vad maktmänniskor än gör så får det aldrig konsekvenser!?!  VARFÖR??? Och efter den obegripliga räkmacksfavören kunde det bara gå rakt ner i avgrunden. 

Basen  till allt samhällsbygge är att dom som är rikligt avlönade för att bygga det, tar ett aprioriskt ansvar för det. Det borde vara allbekant och gälla även för glidare. 

 VI MÅSTE KRÄVA ÄMBETSMANNAANSVARET TILLBAKA NU. S. M. L och SD har i olika omgångar motionerat i frågan - kom igen, ge inte upp!3 kommentarer:

 1. Ämbetsmannaansvaret tillbaka!
  Det är ett MÅSTE,om Sverige i fortsättningen skall kunna kalla sig en demokrati.

  SvaraRadera
 2. En författningsdomstol skulle väl inte vara så pjåkigt, heller...

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 3. Palme visste exakt vad han gjorde när han tog bort ämbets/tjänstemannansvaret -75 eller var det -76?
  Det gav hisnande möjligheter för sossar i offentligtjänst att verka "i rätt riktning"!

  SvaraRadera