torsdag 1 december 2016

Regeringens räknar fel på 50 (!) miljarder(!) - statstrogna medier döljer fakta för folket.


Smålandsposten är dock alert som vanligt. Tack SMP:

- Det har nu gått en vecka sedan Riksrevisionens granskning slog ned som en bomb i den politiska debatten.

Regeringens budget håller alltså inte om man vill behålla nuvarande nivå av välfärd, det saknas femtio miljarder. ( obs mina understrykningar i texten)
Det verkar dock ha varit en blindgångare, reaktionerna har nästan helt uteblivit.

Det borde ha lett till kraftiga reaktioner, särskilt med tanke på hur debatten blossade upp när det för två år sedan kom fram att Migrationsverket krävde fyrtioåtta miljarder extra för att klara sitt uppdrag. Sedan dess har vi dock vant oss vid att migrationen är ett politikområde som inte får styras av ekonomi. I våras begärde myndigheten sextio miljarder kronor.

Att det saknas femtio miljarder kronor i regeringens budget, och att regeringen inte förklarar att det beror på att man tänker strypa välfärden har ett nyhetsvärde. Det borde också vara högintressant för oppositionen. Moderaterna nöjde sig med att konstatera att Riksrevisionen och Konjunkturinstitutet kritiserat regeringen för att man "trots högkonjunkturen ökar underskotten".

Det är sakligt och rätt, men helt utan glöd. Varför utmanar man inte regeringen när den tvingas låna och trixa med beräkningar för att få budgeten att gå ihop? Svaret är förstås att oppositionen inte vill ta makten på riktigt, i alla fall inte nu. För hård kritik mot den rödgröna regeringen skulle få väljarna att fråga: om det är så illa varför tar ni inte över själva?

Detta vet regeringen om och det är också därför som Riksrevisionen har så mycket att stå i. När oppositionen väntar till valet för att då kunna peka på vanstyret finns det ingen inom politiken som håller ordning på regeringen.

Läs hela ledaren på SMP.Och fundera länge på följande mening: "Sedan dess har vi dock vant oss vid att migrationen är ett politikområde som inte får styras av ekonomi."

4 kommentarer:

 1. Småpengar. Svenskarna ökar sina privata lån för tillfället med 28 miljarder i månaden. Nästan 1 miljard varje dag. Wake up!

  Huvudet rätt in i kaklet och när baksmällan är här kommer ingen fatta ett dugg....

  SvaraRadera
 2. Intressant artikel.
  Hittade annan text i tidningen även
  Tvenne veteranplan besöker småland Ja, de var luftburna.
  Drake och Vigg.
  Kul att de hålles i skick!

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 3. Ja Jansson både Löfvén med regering och planen är uppe och flyger i det blå...!!

  Stefan H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte piloten använda sig av katapultstolen och bara låta resten gå i backen?
   Dock ej som Lansen av år 1970(?)

   Jungman Jansson

   Radera