torsdag 1 december 2016

Därför har Pia Kjaersgaard rätt, Sverige är ett enda psykotiskt tillstånd.

Om svensk regerings skenfeminism.

Anders Ågren, M, Umeå: - Att byta namn på ”tjänsteman” till ”tjänsteperson” tydligen viktigare än att kartlägga hedersrelaterat våld på våra skolor!

Det är ju helt sjukt.
Idag togs två diametralt olika beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott i Umeå kopplat till jämställdhet. De rödgröna beslutade att rösta ja till förslaget att byta namn på ”tjänsteman” till ”tjänsteperson” inom Umeå kommun. Ingen av våra ca 11 800 anställda ska längre få använda ordet ”tjänsteman”, trots att det är en lika korrekt språklig beteckning som ”tjänsteperson”. Detta efter en motion från Feministiskt Initiativ. Från Moderaterna så röstade vi nej. Låt våra kommunanställda använda vilken synonym de vill – kommunfullmäktige passar inte som språkdomare! Ska vi verkligen ta enskilda politiska beslut om vilka av alla KORREKTA synonymer som ska få användas i kommunala handlingar?

Samtidigt säger de rödgröna i ärendet därefter på föredragningslistan NEJ till förslaget att kartlägga det hedersrelaterade våldet och förtrycket på skolorna i Umeå. Vad är egentligen det största problemet av dessa två frågor kopplat till jämställdhet? Våld mot kvinnor och flickor pga att de vill leva sina liv fritt från gamla medeltida kulturella och religiösa dogmer – eller att det könsneutrala ordet ”tjänsteman” fortsätter att användas parallellt med synonymen ”tjänsteperson”?
Anser verkligen Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Umeå att ordvalet ”tjänsteman” är ett större problem för jämställdheten än förekomsten av hedersrelaterat våld och förtryck mot kvinnor och unga flickor?

3 kommentarer:

 1. Finnes ett grekiskt begrepp för detta: Katakres!
  Inget nytt under sola/kjola

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Just another day in Svedala...
  Allt är som vanligt.

  SvaraRadera
 3. Herregu vilka konstigheter,finns viktigare saker att diskutera och åtgärda. Tjänstehjon, tjänstehen kanske?
  Män däremot som benämns sjuksköterska ser jag som väldigt underligt.

  SvaraRadera