onsdag 5 oktober 2016

För många svenska normkritiska genderhjärnor har definitivt varit inblandade i denna sexualbrottssoppa.


Idag har jag försökt sätta mig in i Sexualbrottskommitténs förslag till att skapa ",en lagstiftning om frivillighet och ömsesidighet, s k samtyckesbaserad lagstiftning." 

OBS! Läs på eget ansvar, risken finns att huvudet brinner upp

Begreppet våldtäkt ska strykas, och  ersättas med "sexuellt övergrepp" och "sexuellt tvång."

Bland utredningens förslag finns införandet av oaktsamhetsrekvisit, Tidigare har man vid rättegångar kunnat visa att offret har blivit utsatt för ett övergrepp, men inte kunnat visa att det är ställt utom rimligt tvivel att förövaren hade uppsåt till dem.

 Ett införande av oaktsamhetsrekvisit innebär att domstolen kan gå vidare och pröva om förövaren hade kunnat agera annorlunda för att undersöka frivilligheten och BORDE ha agerat annorlunda. Om en person ligger orörlig och inte aktivt deltar, t ex i tillståndet frozen fright, måste den andre fråga om allt är okej, om hen vill ha sex. 

Med en sådan lagstiftning blir det ännu tydligare(?!?) för alla att det inte är valbart att inte känna in den andra personens önskemål, utan straffbart om man inte säkerställer det.

RFSU skriver: - Hur kan man ta reda på om och vad den andra vill och hur säkerställer jag att den jag har sex med vill ha sex med mig? Vi behöver prata om att man har ett ansvar gentemot andra när det kommer till sexualitet. Det s k tjatsexet kommer många gånger falla utanför lagstiftningen, och även om det inte är straffbart kan det vara problematiskt. Vi måste prata oftare om hur man beter sig i en sexuell situation.
Vi hoppas och tror att förslaget till ny lagstiftning kommer att ha en normerande effekt och att oaktsamhetsrekvisitet möjliggöra fler åtal och fällande domar, men bevisbördan åligger fortfarande åklagaren och samma invändningar som finns idag kommer att fortsätta. Ord kommer stå mot ord." 

OBS! Finns det nån förståndig människa, som kan förklara för mig vad det är som förväntas bli bättre med denna rappakalja? Finns det nån som kan förklara hur denna text bidrar till att domstolarna rättvisare ska kunna döma våldtäktsmän. Och hur "robust" blir betydelsen i  avvikelserna mellan parternas olika versioner? Och om det nu lyckas bli några fällande domar i framtiden, vad blir straffet för "sexuellt tvång"? En vecka på Mallis, all inclusive?

4 kommentarer:

 1. Vi lever bevisligen i ett land som styrs av kompletta idioter.
  Nu en rekommendation till idioterna,
  testa att vrida huvudet runt om flera varv.Klarar ni det ?...........

  SvaraRadera
  Svar
  1. På allvar, hur länge har "experterna" suttit med dessa huvudbryn som varken betyder nåt eller kommer att göra nånting bättre.

   Radera
 2. Flera timmars ordanden på radion om vad en våldtäkt är. Nu har ordet förskönats till sexuellt övergrepp. En kvinna har ingen chans att freda sig, män är starkare. Det är våld vare sig domaren tycker det eller inte. Det är våldtäkt och inget annat. Allt sexuellt våld är våldtäkt även om det inte leder till sänghalmen. Herregu, hur enkelt som helst döm männen hårt och sluta dalta och tjafsa. In i finkan och kastrering. Utvisning i de fall det är utombys som det oftast där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Sverigesrättsväsende tar bort ordet våld så finns det inte. Yipee!

   Radera