söndag 17 april 2016

Vårt lands terroristanseende sprids över världen.


Tidigare har Sverige och andra EU-länder haft mindre strikta regler vid resor till USA. För turistresor upp till 90 dagar har det räckt med att skaffa resetillstånd.

Men sedan Sverige blev ett IS-land och många av världens farligaste islamister är "svenskar", väntar krånglig byråkrati och osäkerhet för många som vill besöka USA. 

Svenskar som även har medborgarskap i Iran, Irak, Syrien eller Sudan måste nu ansöka om visum vid den amerikanska ambassaden långt i förväg — och   fylla i mängder med blanketter, betala resan till ambassaden och avgifter på omkring 240 dollar.  Proceduren är lång, och det är inte säkert att man får visum. 

— Jag kände mig förnedrad måste jag säga. Jag är svensk medborgare, men när det kommer till det här så är jag inte det, säger Simet Sager född i Bagdad och från Lund:

— I och med att jag är född i Bagdad, så räknas det som att jag har ett dubbelt medborgarskap. Men sedan när blev jag en säkerhetsrisk? När blev jag en fara för USA? 

Beslutet grundar sig på pessimism och misstänksamhet, säger vice ordförande för iranska riksförbundet. 


Vakna och lukta på kaffet, ge mig sen ett enda gott skäl till att inte vara pessimistisk och misstänksam mot "svenskar" idag.


6 kommentarer:

 1. Går det inte att säga upp sitt medlemsskap från det terrorland man lämnat?
  Anna

  SvaraRadera
 2. Borde gå, efter stenhård kontroll.

  SvaraRadera
 3. Men behövs inte för att få svensk medborgarskap.
  Man kan åka tillbaka hem på semester eller vad som helst, råkar man ut för trubbel kan man kalla svenska ambassaden för att hämtas tillbaks till det nya hemlandet Sverige på svenskarnas bekostnad. Obs! gäller bara dem med dubbla medborgarskap, inte pursvenskar.

  SvaraRadera
 4. Ja du Simet... Dra ur skallen ur arslet så kanske du inser varför araber dras med ett rykte sämre än folk som inte plockar upp efter sina hundar.

  El Presidente

  SvaraRadera
 5. "När blev jag en fara för USA"....när 19 muslimer flög med var sitt plan in i bägge tornen i World Trade Center i New York och i Pentagon i Washington, 11 september 2001
  inklusive sprängningarna under Boston Marathon bl.a.

  Stefan H

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera