söndag 17 april 2016

Jag har haft tre fotbollstokiga söner.

Från och med 2017 blir det förbjudet att utse slutsegrare i fotbollsserier för barn under 13 år. Det beslutet tog Svenska fotbollförbundet som måste ha fått MPvirus på hjärnan.

Fotboll utan tävlingsmoment, poäng, tabell och räkna mål? Eller får dom räkna mål? Varför det, i så fall? Typ:- Det blev sju- noll - men ni vann inte. Ta bort bollen när ni ändå är på gång!

Jag har upplevt vilken livsglädje, vilket brinnande intresse och ljuvligt engagemang som finns i lagidrotten så tidigt som från fem års ålder. Och vilken gemenskap! Barn som svetsas och svettas samman med lagfärger, som står upp för varandra och kämpar mot ett mål, hur kan det plötsligt 2017 anses skadligt för barn? Mina killars lag var aldrig hånfulla vinnare och alltid värdigt tappra förlorare, man bad om förlåt, man sträckte fram händer, och delade glädje.

 Om tiden idag har utvecklat ungar och föräldrar till hatmonster, ja, men ändra då på folket, inte på det gamla spelet och dess regler. 

Tävling är en del av barndomen och växandet, och det är extremt viktigt att lära sig att hantera både motgångar och framgångar. 

Inte konstigt människor har fritt fram att komma hit och bara robba oss på allt vårt.


3 kommentarer:

 1. Det är bedrövligt att dom som ointresserade av idrott ska få bestämma över dom som är intresserade. Det är väl inget som hindrar dom som vill att redan nu starta serier där det inte utses några vinnare. Och dom som vill får delta i serier där vinnare utses. Frågan är väl om dom som inte vill ha tävling skulle få några i sina serier.

  SvaraRadera
 2. Påminner om när Kinas bordtennisspelare fick order att lägga sig för att det var fult och osolidariskt att vinna. Det varade iofs inte så länge.

  SvaraRadera
 3. 11-åringen...vi vann med 15-0 men vi vann ändå inte, det blev oavgjort, sa domaren...men i skolan får vi lära oss att femton är mer än noll och vi har sett på TV, att fem myror är fler än fyra elefanter...hujedamej !!

  Stefan H

  SvaraRadera