lördag 16 april 2016

Är påven Gud?


Är påven en sann samarit som alla ledare i världen borde se upp till och lära sig av?

Eller är detta ett riggat och väl iscensatt PR-trick, där påven uppträder som människosmugglande hjälte, tar med sig ett antal syrier från Grekland, som med all säkerhet handplockades efter "lotteri" redan för ett par dar sen. 

Vad är påvens plan med dessa tolv utvalda? Ska vi få följa dom i deras sviter i påvens residens i en reality serie, där dom får önska sig vad dom vill när påven knäpper med fingrarna. Eller ska dom gå ut som illegala i Italien?

Låt oss inte glömma att Katolska Kyrkan är så förmögen att den kunde ha hjälpt alla krigsflyktingar på plats utan att ens märka det. 

Själv undrar jag om påven vore lika förstående och välkomnande om det redan fanns ett par hundra tusen flyende i Vatikanstaten, och inte bara dessa 12. Det är lätt att sympatisera och skriva andra på näsan, när man inte har ansvar för att integrera livet ut. 

Självklart finns det ett stort moraliskt ansvar för asylflyktingar i världen, men det är totalt omöjligt för europeiska länder att ta emot alla som bestämmer sig för att vilja byta land. Det är ohållbart och totalt destabiliserande, kontroller och proportioner måste finnas, dvs. om EU-regeringarna vore sunda nog att ansvara för det folk som röstat och valt dem.

   

7 kommentarer:

 1. Hmm...Jesus lärjungar var tolv, undrar om det är kristna Syrier, om det är muslimer, kanske dessa måste konvertera till kristendom.

  Stefan H

  Stefan H

  SvaraRadera
 2. De 12 (heligt tal, såklart - välregisserat)är vad jag förstått muslimer (kan ha fel), men konvertera? Det bestraffas väl med döden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är muslimer som konverterar till kristendom vaktas dessa 12 av vaktstyrkan Schweizergardet ...förhoppningsvis.

   Stefan H

   Radera
  2. Hoppas att S-gardet klarar sig bättre än i Paris under franska revolutionen...

   Jungman Jansson

   Radera
  3. 1982 var bevakningen värdelös när påven Johannes Paulus II sköts av turken Mehmet Ali Agca som enligt vissa uppgifter tillhörde det "grå vargarna" som en annan Mehmet (Kaplan) åt middag med i Stockholm.

   Stefan H

   Radera
 3. Det blir intressant att följa den gode katolikens gärning.
  De e inte dåligt att räddas av Gud´s ställföreträdare på jorden.Men vad står det i Koranen om denna lösning?
  Blir det klagomål på mat och boendet?Ja, det ska bli spännande att följa upp fortsättningen i godhetens handling.

  SvaraRadera
 4. Fablernas Europa. 2016 och folk tror fortfarande på tomtar och troll.

  SvaraRadera