tisdag 5 april 2016

Annie Lööf, alliansens svar på Labero, looki-looki.

Centerns plan för nyanlända: lån istället för ersättningar

C vill byta ersättning mot lån

Volymer, IDkontroller, utvisningar, kostnadskontroller...  Så bra,  fast jag är mest förbluffad över att vi inte förväntas vara helhappy med att ge bort allt vårt längre. 

Behövs ID för lånen, eller bara random signatur? Hur och när ska de betalas tillbaka? 


Svar direkt från Ledarsidorna: "Lööf har inte tagit några som helst hänsyn till vad RAMS, Registerbaserad Arbetsmarknadsstatistik visar. 

Idag har 30 procent av de nyanlända en helårsanställning efter 15 år av etablering. Sannolikheten att dessa under sin livstid kan betala tillbaka de miljonbelopp de lånar upp, exklusive ränta, måste anses begränsad. För de 70 procent som inte kommer ut i helårsanställning är oddsen ännu sämre. Dessa lån kommer förr eller senare behöva skrivas av.

Vad centerpartiet lyckats med är att flytta en synlig kostnad till en osäker fordran och därmed ytterligare försvårar för de som önskar se de verkliga kostnaderna. Hon skjuter en avskrivning framför sig trots att hon från början borde veta att sannolikheten att få tillbaka pengarna är i praktiken noll."

5 kommentarer:

 1. "Vad centerpartiet lyckats med är att flytta en synlig kostnad till en osäker fordran.."
  Vilket är exakt vad hon och (c) önskar ska ske.
  Vilket också är på exakt den nivå man kan förvånta sig av någon som har totalt två månaders vistelse på privata arbetsmarknaden!
  Kan det inte komma några stadig bönder och fysiskt kasta ut dom där korkade stureplansidioterna ur partiet?

  SvaraRadera
 2. Hur mycket har hon själv bidragit med.

  SvaraRadera
 3. Centerpartiet är ett falskt parti som ger blanka tusan i landsbygden och dess hårt arbetande befolkning. Färre o färre bönder för varje år men till nyanlända gödslas och slösas det.

  Centerpartiet borde skämmas eller försvinna. Många bisarra förslag har kommit de senaste åren.

  SvaraRadera
 4. C måste försvinna. L borde försvinna. M måste försvinna. MP måste absolut försvinna. V måste försvinna. S måste försvinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt har du Carina. Tänk om vi slapp dessa lycksökare.

   Radera