torsdag 25 februari 2016

Tänk om.....
Sveriges mest växande religion


......hade en värdegrund som tog avstånd från flera av de frihetsvärden vårt samhälle är byggt på.Tänk om länderna där denna religion är ledande, hade praktiserat gudstrogna dogmer, tvång och heliga lagar.

Tänk om i denna religion hade svurits tron till att kvinnor måste täcka sig för att framstå som ärbara.


Tänk om man i denna religion bara undantagsvis gifte sig av kärlek, och att tvångsgiftermål var det normala.


Tänk om denna religions praxis hade betytt att kvinnan inte kunde skiljas utan samtycke från en religiöst lärd man, medan mannen kan ha fyra hustrur och skiljas från dem när det passar honom.
Tänk om kvinnans vittnesmål i dessa länder bara varit värt hälften av en mans, och att kvinnans rätt till arv bara är en fjärdedel av mannens. 
Tänk om det i dessa länder, där denna religion härskar, förnekades att homosexualitet existerar, och om homosexualitet likväl skulle upptäckas, så kvalificerar detta till dödsstraff. 
Tänk om man i denna religionen riskerade dödsstraff för att överge religionen eller för att konvertera till en annan religion.
Tänk om värdegrunden i denna religionen var sådan att yttrande- och tryckfriheten bara gäller om de inte förnärmar en profet. 
Tänk om det i flera länder där denna religion råder, fanns egna religiösa domstolar, och att det utmättes straff som innebar stening, hängning, halshuggning och kapning av händer och fötter.
Tänk om denna religion hade en helig plats där alla som tillhör en annan religion nekades tillträde.


Tänk om ledande anhängare till denna religion ville att Israel ska försvinna från jordens karta, och att judarnas närmaste anhöriga är apor och grisar.
Tänk om miljoner och åter miljoner anhängare av denna religion hade tyckt att det är helt rätt att utöva krig mot dom som inte tror på just deras Gud.
Tänk om miljoner anhängare av denna religion hade tyckt att västs liberala och humanistiska värdegrund hade lett till moraliskt förfall och oanständigt leverne.


Tänk om Svenska kyrkan hade tyckt att denna religions rättsregler och brott mot mänskliga rättigheter kan försvaras med hänvisning till religionsfrihet.


Tänk om de främsta kritikerna av denna religions totalitära ideologi hade anklagats för att vara rasister, fascister, främlingsfientliga extremister och kättare.
Tänk om samhällseliten, civilsamhället och den samlade mediekåren hade blundat för denna religions budskap, och hellre framstått som kritikernas främsta kritiker. 
Tänk om de flesta politiker i landets laggivande församling hade tyckt att framväxten av denna religion skulle vara grunden till integrering och dialog.
Tänk om samma elit hade tyckt att spridningen av denna religions budskap bör finansieras med offentliga medel.
Nä, så livsfarligt självutplånande är vi väl inte?


I så fall har det sannerligen inte saknats varningstecken.


Fritt översatt till svenska från Christian Tybring-Gjedde, stortingsrepresentant, FRP, Norge.

5 kommentarer:

 1. Det som är galet är att svenskarna har försökt frigöra sig från det kristna oket.Nu pådyvlas vi en ännu djävligare religion med idiotpolitikernas goda minne.
  Våra styrande dagisgalningar till politiker är historielösa och så in i helvittes naiva att sans & vett är i avsaknad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis lägligt när svartrockarna försvann så vällde nattskjortorna in. Ofta ser man dom på Willys runt om i många städer i Sverige.
   Har dom inga vanliga kläder att ta på sig?

   Vilket rabalder det skulle bli om vi kvinnor vandrade in på köpcenter i pyjamas eller ett nattlinne i spets.

   Värsta av allt är prästerskapets hyckleri som står med öppen famn och inget begriper.   Prästerskapet välkomnar,

   Radera
  2. Ja, det är bortom allt vett och sans.
   Självutplånande vanvett.
   Jag erkänner, jag har inte ord för detta.

   Dock, den dag prästdottern får hämtas från sjukhuset efter en brutal våldtäkt, först den dagen vaknar Pelle präst upp och inser vad han medverkat till.
   Den dagen är det försent för oss alla...och definitivt för de otrognas ledare, prästerna.

   Radera
 2. Nu känner jag ett omedelbart behov av stt skriva, något..Men vad??
  ????
  Jo nu vet jag, "snart nära oss" och lite senare "nu hos oss"!
  Förhoppningsvis INTE. Men tvivel finns.

  SvaraRadera