torsdag 25 februari 2016

Har vi barnarbetare i Sverige?


Barnarbete innebär att barn måste arbeta för att försörja sig själva eller bidra till sina familjers försörjning.  Då välståndet stigit, lagar stiftats mot barnarbetet, och synen på barn ändrats till att förespråka lek och skolgång i stället för arbete.

Sverige står på barrikaderna och jagar barnarbetare utomlands, förföljer företagen och ställer dem till svars inför SVTdomstolen.

Men lagen mot barnarbete gäller bara barn utomlands.

Artikeln i Smålänningen om att tre av fyra ensamkommande pojkar i Ljungby får fasta riktigt betalda, ickelåtsasjobb, har fått stor spridning. "Fantastiskt roligt, killarna är helt överväldigade", säger Anette Ragnarsson, föreståndare för ensamkommande på HVB-hem i Ljungby.

7 kommentarer:

 1. Aftonslasken tar denna fantastiska händelse till ledarsidan de är stort imponerade.
  Vem är denne underbare arbetsgivare?Tre fyra ensamkommande pojkar inte barn har fått fast anställning!En världssensation i Sverige.
  Anette Ragnarsson är riktigt i gasen när hon talar "de är som vore de mina egna barn"!Hur hög är människan egentligen i stunden!?
  Man vill gärna följa dessa underbarn och se hur de utvecklas i framtiden!
  Hoppsan!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på en uppföljning i hela söndagsbilagan...

   Radera
 2. Jag förstår indignationen hos er två över att det finns personer som hjälper flyktingar att komma in i det svenska samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det inga flyktingar hon hjälper, utan helt vanliga immigranter. Skulle hon ömma för en Spansk immigrant på samma sätt? Sannolikheten för det är nog noll.

   Radera
  2. Tanonym, du borde ge dig ut i verkligheten, det är tragiskt att demonstrera så fruktanzvärt dålig insikt.

   Radera
 3. Till anonym: det handlar inte om flyktingar att komma inte in i det svenska samhället utan ensamkommande barn. Ska barnen jobba för att komma in i samhället? De skulle ju gå i skola och leka på fritiden som svenska barn, eller hur?

  SvaraRadera
 4. De ska inte vara här, överhuvudtaget. De ska returneras till sitt hemlands myndigheter.
  Vi har inte plats för en enda av dem.

  SvaraRadera