söndag 3 januari 2016

Hur kunde det gå så galet i Schulmans hjärna?

-"Att ändra åsikt är inte fegt - det är tecken på styrka."

skriver Alex Schulman, och plitar sen ner en lång 100% nitiskt from och underdånig hyllningskolumn till den största praktnollan Sverige har - förutom statsministern, Fridolin och Romson -  Magdalena Andersson! 

Svikna vallöften: Att endast regera på sin egen budget, att inte sitta kvar och regera på alliansens budget, det övergivna överskottsmålet. Brutna löften om höjda lärarlöner, om  Rot och Rut, om EUs lägsta arbetslöshet och om inga höjda bensinpriser......

Dessa svek reagerar Schulman inte alls på, däremot vill han ge en snigel i ögat på alla oss, vi som är  fly förbannade på regeringens vidriga löftesbrott och helt gemena ohederlighet. 

Vår heliga vrede gör Shulman "brydd", -"för det bygger på en ganska allvarlig missuppfattning om att det är ett tecken på svaghet att ändra uppfattning. Hur kunde det bli så galet i svenska hjärnor? Att ändra sig i en fråga, är inte det i själva verket något berömvärt? Det är ju inget tecken på svaghet - det är ett tecken på styrka." 

Ett löfte är ett löfte är ett löfte, Schulman, ungefär som det heliga löfte du gav din fru när ni gifte er i kyrkan. Eller är detta löfte också en styrka och "berömvärt" att bryta? Man undrar hur du har det med polarna, du, Schulman, som försörjer dig på ord, men inte har fattat det en treåring hajjar, att löfte är ett ord och åsikt är ett helt annat ord. 

Åsikter kan kloka människor ompröva då och då efter moget övervägande. Men löften, Schulman, dom bryter man inte och blir satt på piedestal.  


7 kommentarer:

 1. Alla minns väl "ett löfte som är en mål(s)ättning.."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om!
   Helt underbar...
   Perfekt beskrivning av all politik och politiker.

   Jungman Jansson

   Radera
 2. Schulman är en mammas gosse och är van att bli gullad med!Han kan inte tänka självständigt.
  Fjanten skall hålla sig till sin apkonst.

  SvaraRadera
 3. Svårt att förstå att, Schulman, denne kvartsfigur är släkt med (barnbarn till) författaren/lektorn Sven Stolpe, en av våra skarpaste hjärnor..
  En random mutation eller för mycket onyttig, processad industrimat?
  Bör man öht bry sig om vad denne supernolla skriver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg ett tv program om Sven Stolpe för många år sedan, vilket geni och humoristisk, vilket ofta inte går hand i hand....åtminstone inte för Schulman.
   Stefan H

   Radera
  2. Det hjälpte ej att pappan var från Finland..
   Kanske blev en muterad Hattifnatt?

   Jungman Jansson

   Radera
  3. Farlig mix helt enkelt.

   Radera