tisdag 1 september 2015

Idag är sista dagen på mitt gamla liv.


16 kommentarer:

  1. Även jag hade tänkt skriva samma som L-Å ovan.

    Så... ??

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Husläkaren beskyllde mig för att ha skelettcancer i ländrygg och bäcken efter förändringarna som visats på röntgen. Nu ny MR röntgen, och ny läkare, som säger att förändringsrna i skelettet kan bero på så mycket mer än tumörer. Vilken himla tur att jag inte kastade mig från Stocksundsbron. Jag lever alltså vidare en dag i taget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad i alla sina dar har du för en husläkare ? En sådan svår sjukdom kan ju ingen husläkare diagnosera ! Är ju ingen läkare men råder dig,att söka upp en verklig specialist.Om inte annat finns sådana i Tyskland,att tillgå privat.. Skriv mig om du vill ha hjälp att nå en sådan....

      Radera
    2. Återkommer tacksamt när MR beskedet från idag är klart, 2-3 dagar, sa man på Täby röntgen. Dit jag kom imorse och möttes av kaos och blod över- överallt. Knarkar Inbrott i Reinfeldts direkta närmiljö.

      Radera
    3. Men Carina!! Han måste ju ha fel, din husläkare. Hoppas att din MR ger ett bättre besked. I vilket fall som helst, så kan man må bra av att sluta med fluor och att dricka pressad, kravmärkt citron...socker kan också vara bra att dra ner på...just sayin. Jag håller alla tummar och tår jag har. Skickar med en stor dos ljus och kärlek till dig <3

      Radera
    4. Carina...enligt min tvillingbror går det inte att sätta en diagnos enbart på MR röntgen, det behövs bl.a. skelettskintigram med radioaktiva isotoper, cellprover från eventuella förändringar, en hel del blodprover Kalcium, SR, mm.
      Kramar
      Stefan H

      Radera
  3. Svenska läkare ?? Husläkare kan lite om det mesta...men inte mycket om något specifikt...enligt min tvillingbror (hjärtkirurg)

    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt! Vi har varit så hundra på att kunna lita på svenska yrkesmän. Om en doktor säger att röntgen visar på skelettcancer, och sen säger att man kan avboka sjukgymnasten, för att det inte hjälper på tumörer, då blir man ju en anings skakad. Är du ensam hemma, frågade han sen, ja, då undrade han om jag blev orolig.......

      Radera
    2. Oroa dig inte Carina. Jag hade bröstcancer för 20 år sen och lever ännu.
      Sen vid ett annat tillfälle var jag tvungen att uppsöka akuten pga. gynekologiska besvär. Akutläkaren tyckte sig se en tumör och blev kallad till vidare utredning till gynläkare.
      Jag blev så upprörd att jag som inte röker stannade vid en kiosk och köpte cigaretter. Ska jag dö så kanske en cigg lugnar. Ca 9 år sen det hände och det visade ingen tumör.

      Jaha o nu det senaste kisseriet var femte minut, nu säker på att dödspatrullen anlänt. Akutbesök och prover som visade på blåskatarr. Antibiotika 5 dar och vips bra efter 1 dag.

      Tänker sen vad blir nästa bra att vara förberedd, eller kanske inte.

      Alla drabbas av nåt mer eller mindre, så ta det lugnt.

      Hörde på radion att åren mellan 70-85 är sjukdomsår och jag känner mig jättefrisk än så länge. Man ska inte tro på allt som sägs i radion.

      Min familj, mor död 46 år far död 97år gammal.


      Nog om detta, Carina ta inte ut nåt i förskott.

      Radera
    3. Ju mer du berättar,ju mer förundras jag...Kan den mannen verkligen ha en läkarutbildning ? Alltså det första efter att din diagnos blivit fastställd,är att söka en annan husläkare.
      Håller alla tummar för dig,och återkom gärna direkt till mig !

      Radera
  4. Jag håller tummarna för ett negativt svar från röntgen Den här typen av situationer är ju så asjobbiga p.g.a. man har noll kontroll över situationen och inte kan göra ett dyft förutom att "bara" vänta.

    Ta hand om dig

    /Plutten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du plutten man kan bli ett nervvrak från en minut till en annan. Denna väntan på besked är rena tortyren.
      Vanligt med besvär i ländrygg och kotor. Diskbråck är det många som har.

      Radera
  5. Vi hoppas att husläkaren har fel samt hoppas naturligtvis att det är något som kan behandlas. Svensk sjukvård...

    SvaraRadera
  6. Läkare skall man hålla sig långt borta ifrån.Endast utnyttja dem i yttersta nödfall.Husläkaren som det skrivs om skulle jag dra mig sakta men säkert långt ifrån.Gå till en annan läkare eller flera innan en så allvarlig diagnos godtas.
    Fick själv flera allvarliga påstådda sjukdomar tilldelat mig av en suspekt fortfarande praktiserande läkare.Då jag själv kände mig frisk å kry godtog jag icke de förfärliga diagnoserna.Gick till en ny läkare med allvarliga avsikter som friskförklarade mig på direkten.Detta är 19 år sedan.Lever ett friskt och bra liv i dag och kan läsa Carina-Fina´s trevliga blogg,vilken gläder mig mycket.
    Upp me hakan,de e inget fel på Carina-Fina.

    SvaraRadera