söndag 2 augusti 2015

Timbuktu, Ernman, Pascalido, Nujen och Zara Larsson borde bära åsneöron.


Den rabiata vitmanshataren/sångerskan Zara Larssons sommarprat i P1 den 25 juli har hyllats i sociala medier för ett aggressivt feministiskt budskap. 

Men Zara Larsson gjorde bara en Pascalido och stoltserade med nån annans tiara - den hyllade texten var stulen. Narrföreningen i Sverige växer och växer, precis som under medeltiden. Då fanns till och med narrdomstolar, där man dömde personer för "narraktigt" beteende. Den funktionen saknas stort i dagens samhälle.

Narren bar då en dräkt utmärkande för hans yrke: huvuddet var rakat, jackan var brokig och på de åtsittande byxorna hade byxbenen olika färg. På narrmössan fästes åsneöron eller tuppkam, men narrens främsta attribut var narrstaven, en spira, var stopp hade gestalt av ett groteskt huvud, försett med band och bjällror för att varna allmänheten. 

Nuförtiden återfinns dom i alla möjliga illröda extremistmodeller, främst i twittervärlden.

1 kommentar:

  1. Lysande Carina! Du har löst arbetslöshetsfrågan åt Löfven. Invandrare är ofta duktiga skräddare (måste erkännas). Sätt dem på att sy narrkläder, byxor, jackor, mössor och åsneöron. Våra fina kulturberikande "vildcampare" kan snida spiror och klistra dit band. Steffe svetsare får en extra fin spira och sen kan allt tillverkas till cirka 80 % av Sveriges befolkning. Eller är det snart bara 75 % som behöver?

    SvaraRadera