torsdag 27 augusti 2015

En historielös tomtenissa i metro:


-"Vänd inte flyktingarna ryggen – många svenskar har också flytt.Kring sekelskiftet flydde över en miljon svenskar till USA för att undkomma svält. I dag tycker allt fler att Sverige ska vända ryggen åt de människor som är på flykt från krigets Syrien. Vad är det egentligen för människosyn", undrar psykologistudenten Erika Marcusson.

Bästa kommentaren: 

-"Ännu en osannolikt intellektuellt ohederlig artikel i ämnet. Snacka om att jämföra äpplen och päron, eller snarare äpplen och badbollar.-USA var ingen välfärdsstat. Det var varje man och kvinna för sig själv som gällde.-USA hade en högkonjunktur av guds nåde och skrek efter arbetskraft.-USA hade gigantiska outforskade områden där folk bokstavligen fick karva fram sitt liv ur marken. Utan hjälp av staten-De Svenskar som invandrade var kulturellt närstående den anglo-amerikanska majoritetskulturen.-De svenskar som invandrade till USA arbetade hårt och anpassade sig till majoritetskulturen-Den Svenska invandringen till USA var utspridd under ca 70 år, från mitten av 1800- talet till ungefär 1920. Det var alltså inte en massinvandering av den typen vi ser idag.
Kan man begära att folk som skriver debattartiklar i tidningar har åtmistone ett minimum av hederlighet? Tydligen inte."

 Mitt svar kommer i detta klipp, i det enfaldiga att jämföra arbetssamma kämpande överlevare med destruktiva och sadistiska mördare och världsförstörare.

7 kommentarer:

  1. När dom skriver om utvandringen så nämner aldrig ett ord om att det faktiskt var väldigt många som kom tillbaka till Sverige igen.

    SvaraRadera
  2. Lilla psykologistudenten får nog läsa på historieläxan lite!
    Jämför inte de svenska utvandrarna med våldtäktsmän och mördare.
    Det är klart att behövande människor skall ha hjälp.Vi bör hjälpa till efter förmåga.VI KAN INTE HJÄLPA ALLA!!

    SvaraRadera
  3. Det var inga som "flydde Sverige", överhuvudtaget. Begriper ej varifrån studentinnan fått dessa felaktigheter.
    De lämnade ett land vilket var lagomt befolkat..!! Det var det, på den tiden. De flesta hade det fattigt men fattigdom var de vana vid. Tyvärr. Men flykt, nej. Det går inte att jämföra.

    SvaraRadera
  4. Förresten, ni har ju sett Syrienflyktingarna på bild så många gånger. Ser ni hur många unga män och kvinnor det är? Mängder.
    De ska stanna och slåss för sitt land, inte dra sig undan. Naturligtvis kommer många att dö eller bli skadade men sådana är konflikter. Slåss för ditt land eller gå under. Har varit så i tusentals år. Hårt men sant...

    SvaraRadera
  5. Har vi kanske fått en kvinnlig Arnstad?

    SvaraRadera
  6. Jag vet hur det var 1947. Folk utvandrade och slet hårt för levebrödet.
    Bidrag hade ingen hört talas om utan det gällde att klara sig själv.
    Språket hade mina flitiga föräldrar tränat på innan vi åkte och vi integrerades väl och mina föräldrar lyckades bra.
    Kan säga att jag är jättestolt över min mamma och pappa som vågade och vann.
    Det går inte att jämföra med dagens invandrare som slår sig till ro i sina enklaver och får bidrag. Gör som i Danmark halvera bidragen och moroten lockar till arbete.
    Klart att det finns duktiga och drivna invandrare men bidragstagarna är så oerhört många. Alldeles för många som nöter på välfärden.
    Är dessa otacksamma och klankar på Sverige är det inte konstigt att rasism frodas.

    SvaraRadera
  7. Så urbota dumt att ens skriva nåt så provocerande, arma flickebarn som blottar sin okunnighet så.

    SvaraRadera