måndag 20 april 2015

Jag har fått en politisk idol - Juha Sipilä!



En svensk manipulerad intervjuarmurvel: - If juuu arr goingg tu govern witt thö Truufinnlanderrs - watt will thö rrrest off thö wörld think about juuu??

Juha Sipilä lyfter huvudet och tittar stint murveln i ögonen: - Jag har det största förtroendet för Sannfinländarnas partiledare Timo Soini. Och vi finländare är bra på att regera på egen hand. (yesss, smocka mitt i murvelns ömtåliga mage!!)

Hans statsmannaskap får Löfvén och sjupartiet att framstå som en väldigt liten ynklig ful-loppa.



7 kommentarer:

  1. Han är ju civ.ing. och it-miljönär, lite mer utbildad och jobberfarenhet än någon i svenska kalle-anka-regeringen. Fick mest röster, över 30 000. Vad säger svenska centern?
    Lite minus att han gick i politiken när det började gå dåligt med affärerna.
    Timo Soini för sannfinländarna fick andra mest röster, över 29 000. Han är pol. mag, motsvarande magister i statskunskap.
    Ingen obildad herre heller.
    Överlag i Finland måste man ha bra utbildning för att kunna göra politisk karriär.

    SvaraRadera
  2. Yes, hoppas mycket av Sipilä! Han verkar så äkta och inte politiskt korrekt.
    PS! Intressant och läsvärd blogg du har.

    SvaraRadera
  3. Finland har en väl fungerande skola, nu visar det sig även i politiken, det är bara att glädjas med vårt grannland.
    Lena

    SvaraRadera
  4. Finländarna har fått kämpa hårt för sin frihet.Svenskarna under sosseregeringen hoppade över till Hitler och hjälpte nazzarna under kriget,det är därför som vår skämspolitik regerar i dag.Vill reparera gamla synder med "kom hit politik."
    Nya tider

    SvaraRadera
  5. Det är bara att gratulera Finland. Och beklaga det kriminella grannlandet. Kanske vi kan få skicka våra barn dit på sommarlov i frihet och trygghet?

    SvaraRadera
  6. Finland är ett föredöme för nästan allt. Känner barn som går i skola där. De tror inte sina öron när de höra hur skolan fungerar i Sverige. Om det inte var för att södra Finland ligger i höjd med Gävle (jag hatar kyla) och det otroligt svåra språket, sås skulle jag flytta dit. Finnarna är vettiga!

    SvaraRadera