tisdag 21 april 2015

En gammal kollega på FB, får alltid upp min morgonpuls.

Under rubriken "Stoppa hatet" kom bilden här bredvid. Jag svarade med en dåres envishet(hon kommer snart att blocka mig):

 Carina :Stor respekt för alla influenser som fått hela världen att utvecklas. Men om min granne är IS- krigare, förväntas jag då var god och tacksam för att pizzan är italiensk?


Ingen förnekar väl det positiva som världens länder tillfört, men vad har det med dagens destruktiva globalisering. Det viktiga här är att människor invandrar till ett land, och väljer att leva utan att bidra till landets välfärd och väljer att inte tala landets språk. Det är jäkligt arrogant. Bland de hatiska godhetsknarkarna i kommentarsfältet  hittade jag dock några balanserade och sansade människor:

1. Min familj invandrade legalt, och nu blir ni vansinniga på mig som inte vill belöna en grupp som inte ens hinner anlända till landet innan de bryter mot lagen. Jag är helt för invandring om den sköts på lagligt och korrekt vis. 

2. Jag bryr mig inte om om min granne är invandrare. Vad jag bryr mig om är om han är här illegalt. Jag bryr mig om att han tar död på vår ekonomi, kriminaliserar samhället och försvagar polisen och våra städer. Jag bryr mig om att det är vi som betalar allting med pengar från våra hårt arbetande kvinnors och mäns ryggar. Jag bryr mig om att de kommer hit och fortsätter sitt hat mot vårt land. Jag bryr mig.  

3. Försök leva på en gata där du är den ende icke-muslimen, som spottas på och kallad för gris och oren varje dag. Och när som helst möter 30 muslimer som vill sparka ihjäl dig. 

4. Vi bor i ett område med 96 % invandrare. De är alla från samma land, ungefär hälften kan göra sig förstådda på landets språk. Många skickar sina bidragspengar utomlands. Många fuskar med dubbla och oberättigade bidrag. Och detta bara fortsätter. Vill ni gissa varför somliga reagerar?



16 kommentarer:

  1. Mitt i prick.

    SvaraRadera
  2. Att det är en ”hon” kommer inte som en överraskning. Kvinnor verkar ha någon slags genetisk eftersläpning och ovilja att se verkligheten i tid?

    Att denna ”hon” också bor segregerat och således inte behöver tampas med problemen ännu håller jag för självklart…eller?

    Liknade ”listor” eller texter som skall mana till eftertanke är endast patetiska. Denna ”hon” har säkert John Lennon Imagine som ett äss i rockärmen om argumenten tryter också :-)

    “Imagine there's no countries
    It isn't hard to do
    Nothing to kill or die for”

    Urbota korkade Veronica Svärd (Fi) citerade Lennon i sin avsky mot nationer och gränser.

    Den utom räddning korkade människan har tydligen aldrig hört talas om inbördeskrig.

    Ridå!

    SvaraRadera
  3. Det var inte jag i alla fall :) Själv blev jag bortplockad av en fb-bekant strax före valet. Sd ville tydligen inte att hennes familj skulle få finnas till (enligt hennes egen utsago). Hon är gift med en kvinna och de har barn. Hon plockade bort mig för att jag gillat en artikel som var sd-positiv. Jag har inte saknat henne alls och jag plockade bort hennes syster efter valet, för att denna ville att alla som röstat på sd skulle plocka bort henne som vän. Jag vill inte ha någon som vän som säger så...har inte saknat henne heller. Facebook är precis som Sverige....full av människor som saknar verklighetsförankring.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Hon är gift med en kvinna och de har barn."

      Hur är det möjligt? Ingen karl inblandad?

      Radera
    2. Hört talas om spermadonator?

      Radera
    3. Är ingen karl inblandad då?

      Om nej, berätta då gärna. Jag spricker nästan av nyfikenhet.

      Radera
    4. Tja, en karl har ju donerat sina spermier till par som inte kan få barn på naturlig väg. Provrörsbefruktning, du vet...Har du levt under en sten en längre tid, eller? Vad menar du? Vill du prata snusk får du nog försöka med någon annan.

      Radera
    5. Prata snusk? Var mest nyfiken på om det ”självständiga” lesbiska paret hittat ett sätt att befrukta en kvinna utan att ta hjälp av djävulen själv? (läs en karl)

      Någon feminist (Maria Sveland tror jag) sa vid något tillfälle:
      ”Utrota mannen och bygg spermiebanker”

      Det är lika enfaldigt som att du antyder ett jag vill prata snusk. Du verkar ha problem att fokusera samt hålla dig till saken


      Radera
    6. Tror du att jag är en feministisk manshatare? Varför i såna fall? Jag älskar alla männen i mitt liv. Förstod bara inte varför du var så intresserad av det lesbiska parets barnproduktion. Dessa 2 kvinnor är inte heller manshatare...bara sd-hatare. Jag förstår icke din agenda och jag tänker inte bemöda mig att försöka heller. Ha ett bra liv.

      Radera
    7. Detta "fördomsfria" lesbiska par får i sanning anledning att ångra sitt SD-hat den dagen män i skägg och snabelskor slutligen tagit makten i landet. Men då är det tyvärr för sent.

      Nu är det hårda tag som gäller om vi skall hindra att hårda tider kommer!

      Radera
  4. En annan vinkel är:

    I Sverige är bland de populäraste maträtterna Sushi, Tacos och Thai.

    I Sverige finns ytterst få Japaner, Mexikaner eller Thailändare. Hur är det möjligt?

    Längs den chilenska kusten är jag övertygad om att det finns många AGA-fyrar. Hur är det möjligt om inte Chile översvämmats av svenskar?

    Kylskåp i Indien utan en invasion av svenskar. Hur är det möjligt?

    Allt faller vid en nykter analys. Som vanligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ajajajaj nu spräcker du deras carpediem-poetiska visdom. Nu får godhetsnissarna skynda, skynda att leta upp nya floskler tills imorgon.

      Radera
  5. Till att börja med är siffrorna vi använder indiska utom själva ordet som kommer från arabiskans as-sifr.

    Jag undviker att diskutera politik på Facebook och på arbetet men idag gjorde jag ett undantag då folkbokföringsbedrägerierna kom upp. Jag passade då också på att förmedla lite fakta och jag tror att man lyssnade. Kortfattat så har det aldrig jäst så mycket som nu.

    SvaraRadera
  6. "Tio muslimska uppfinningar som formade den moderna"
    http://www.bahlool.se/2010/03/23/tio-muslimska-uppfinningar-som-formade-den-moderna-varlden/

    Notera "muslimska"!

    Vid en närmare granskning visar det sig att detta är en bluff. Det brukar vara det när man skall visa på islams och muslimers förträfflighet. Ingen av dessa "uppfinningar" är kopplade till islam eller muslimer.

    Den som kan hantera Google finner snart att t.ex. kaffe har etiopiskt ursprung och således inte muslimskt.

    Och så fortsätter det :-)

    Ps.
    Någon som hört talas om de "kristna" uppfinningarna propellern, bankomaten eller skiftnyckeln ?

    SvaraRadera
  7. Är inte den enda, nog så viktiga siffran, nollan?
    ja, kommande från Indien, vill säga.
    dessutom speciellt bra att ha till hands när de svenska politikerna skall beskrivas...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sisådär,ja!
      glömde signaturen, jag, Jungmannen...
      dessutom är ju 1729 en klassisk koppling till en suverän Indisk matematiker.

      Radera