tisdag 24 mars 2015

Nästan 70 000 lajks på FB!!

Polisen Södermalm.



Idag gick vi runt i Ringen Centrum. Där träffade vi en gammal trevlig man som skulle byta batteri i sin klocka. Han frågade om vi visste var en viss urmakare fanns. Han hade åkt till fel plats. Den urmakare han sökte fanns på Medborgarplatsen.Han frågade en personom hon ville ringa en taxi till honom. Det ville hon inte, han fick tipset att gå ut på gatan och söka efter en taxi där. Den gamle mannen som hade nyopererad höft hade svårt att gå. Vi erbjöd honom att skjutsa honom i vår polisbuss till Medborgarplatsen. Han sken upp för han hade aldrig suttit i en polisbuss.
När vi skjutsat honom till urmakaren sa urmakaren att han kunde komma och hämta klockan dagen efter. Den gamle mannen sa att han hade mycket svårt att komma tillbaka då han hade svårt att röra sig. Urmakaren bytte då batteri genast på vad jag förstod som hans lunchtid för att mannen inte skulle behöva komma tillbaka dagen efter.Vi sa till mannen att vi skulle vandra runt lite i Mariahallen, men komma tillbaka om vi inte fick något jobb under tiden. Vi kom tillbaka efter 20 min och klockan var då klar. Vi skjutsade sedan hem mannen som bodde i närheten. Han var en mycket trevlig gammal man som hade väldigt ont i kroppen. Vi får tacka honom för en trevlig pratstund och önska honom en trevlig dag. Nu tickar klockan ytterligare ett år eller två. Vi måste ta hand om våra gamla!

9 kommentarer:

  1. Fantastiskt,sådant trodde jag inte försiggick i Sverige numera.

    SvaraRadera
  2. Men snälla
    Polisen ska INTE syssla med dylikt.
    Jag trodde det inte var brist på polisuppdrag i Stockholm
    Men ok kom till Hisingen istället

    Peter Dahl

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte samma sak. Detta är väl ändå inte polisens jobb! Skydda oss från brottslingar istället!
      Anna

      Radera
    2. Ett svar: Jag tycker att det just ÄR ett bra sätt att använda resurserna om det ändå inte finns något annat ärende att åka på just då. Medmänsklighet är ett måste oavsett yrke

      Radera
  3. Är det inte just det som beskrivs här ovan det som svensk polis skulle ha möjlighet att syssla lite mer med. Givetvis med hänsyn av händelsens natur och i mån av tid. Att inom ramen för sitt arbete hjälpa befolkningen tillrätta. En händelse, enligt vad som beskrivs ovan, gör mer för polisens image än det mesta annat man läser och hör. Det kan i någon mån reparera den bild de flesta har fått av vad polisen verkar stå för under senare år.

    Skogis.

    SvaraRadera
  4. Verkligen?
    Ni svalde det hela!
    Jag måste säga att jag vill ha bevis!
    Tänk att man har blivit så cynisk att i varje fall jag ej tror det minsta på dylika historier.

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett enda fall av naturlig medmänsklighet- och det får 70 000 lajks? Vart är vi då på väg?

      Radera
    2. Äkta eller köpta?

      Jungman Jansson

      Vid Rhen
      Lite vår på gång...

      Radera
  5. Kvarterpoliser som patrullerar på gatorna skulle syssla med sånt men de finns inte mer....

    SvaraRadera