tisdag 24 mars 2015

Lyssnade på radio P4 imorse.

De hade skickat en reporter till Jeppes trappor, som leder från Kungsholmsgatan och upp till Kungsklippan och Stadsarkivet. Platsen har ett varmluftsutblås och ett "tak"som har har lockat till sig ett femtiotal EUmigranter som gjort detta till sitt hem.

Men. Stockholms stad har efter mängder av förtvivlade samtal till polisen, satt upp ett staket - för 200 000 kronor -  där för att "stänga de hemlösa ute". Som man säger. Alla svenska medier använder exakt samma av statsmakterna kontrollerade uttryck; "stänga de hemlösa ute". Rösterna i studion och reportern på plats var anklagande, hånfulla och cyniska, inte minst över summan.


Är det då konstigt att många svaga människor med en passiv mottagningskanal tror att det var väldigt svinaktigt gjort av oss svenskar. Stora galler - för 200 000(!!) kronor - uschanemej - hårda som stål, för att vi rika elaka rasister inte unnar någon fattig stackare en gnutta värme i den isiga nattkylan. Skäms på oss.

Eller? Har man satt upp ett staket för att vi alla måste kunna leva tillsammans. För att somliga inte bara kan tillåtas ta den svenska allemansrätten i besittning, uträtta sina behov och ohämmat skita ner som om vi andra inte finns. Vi hetsas snart till döds av dessa aggressiva tiggare som inte låter oss vara ifred nånstans. Ska vi dessutom låta dem ta rumsliga friheter som ingen annan i landet har?

Bienvenido Flores Suarez, som arbetar med EU-migranter som tigger i Stockholm, blir överraskad när han hör talas om gallret på Kungsklippan. Enligt honom leder det bara till att de som sover ute flyttar sig lite till ”ett annat hörn”.

– Det här är beklagligt. Den nya strategin förvånar mig. Det är inte en lösning på problemet.

Så - vad är lösningen Bienvenido Flores Suarez? 

En gång i tiden levde vi alla här i hundraprocentig solidaritet, vi ville ha ett säkert, stabilt och tryggt land för alla, vi hade kampanjer om att vårda våra gemensamma miljöer. Vi betalade dyra skatter för det, och för ett skyddsnät för människor i svårigheter. Att försörja hela världens fattiga som bryter alla ingångna avtal  och skiter i och på oss ingick inte i den dealen.



11 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Hemlösa är svenska hemlösa. Tiggare är inte svenska hemlösa.
    Anna

    SvaraRadera
  3. Hemlösa är svenska hemlösa. Tiggare är inte svenska hemlösa.

    SvaraRadera
  4. I vår lilla stad har tiggarna uträttat sina behov i en av våra småparker, vilket resulterat i att våra kommunala parkskötare inte vill jobba där mer med risk för smitta. Parken är dessutom tillägnad en av våra avlidna "kändisar" med byst och allt. Denna lilla park blev sanerad nu i veckan med räkning till oss skattebetalare, så klart. Just nu är alla nöjda och glada för uppfräschningen av lilla parken och detta hyllas i den lilla, patetiska, lokala tidningen. Hur länge den får vara ifred eller hur den skall skyddas från framtida zigenarbehov framkommer inte.

    SvaraRadera
  5. Ja du Tina , vem tror vi att vi hjälper??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska se ut som om vi gör en massa, på ytan i alla fall. Man tar så klart inte itu med de underliggande problemen utan sopar allt under mattan. Summa summarum, vi hjälper ingen. Människorna som sitter på stan och tigger är, de allra flesta, utsatta för någon sorts "människohandel". De får inte behålla de som de tigger ihop utan pengarna samlas upp utav de rika zigenarklanerna. Ger man till tiggarna går pengarna rakt ner i fickorna på rika zigenare som utnyttjar dessa människor. Det är därför de inte vill ha mat utan "only money".

      Radera
  6. Bienvenido Flores betyde välkommen blommor.
    Blommor borde väl trivas i skiten som vissa gruppr
    lämnar efter sig.

    SvaraRadera
  7. Bienvenido Flores betyde välkommen blommor.
    Blommor borde väl trivas i skiten som vissa gruppr
    lämnar efter sig.

    SvaraRadera
  8. Bienvenido Flores betyde välkommen blommor.
    Blommor borde väl trivas i skiten som vissa gruppr
    lämnar efter sig.

    SvaraRadera
  9. Bienvenido Flores betyde välkommen blommor.
    Blommor borde väl trivas i skiten som vissa gruppr
    lämnar efter sig.

    SvaraRadera
  10. Fattar inte varför tiggare kallas hemlösa. När mina utländska vänner kommer på besök, kallas de inte hemlösa utan finländare, engelsmän, tyskar. Jag kallas inte heller hemlös när jag är utomlands.

    SvaraRadera