onsdag 5 mars 2014

Hylla din kvinnliga förebild inför 8 mars,

skrev Östersundsposten idag.Det är den internationella kvinnodagen 8 mars och nu vill ÖP få in namn på kvinnliga förebilder. Motivera gärna!

Ja, tänk, tänk, tänk......vad ska man säga.........? Det dräller ju inte av kvinnliga /eller manliga) förebilder varken i Sverige eller nån annanstans. Tyvärr.

Men så kom jag på en, och skickade iväg mitt förslag:"Inga-Britt Ahlenius är ett föredöme i en tid när svensk dumkonsensus blivit norm. Alla vill tillhöra den varma goa skaran som tycker "rätt". De som tänker utanför boxen demoniseras och framställs som hot, och det tycker jag är en väldigt farlig utveckling. Därför älskar jag den rakryggade och stronga Inga-Britt Ahlenius, för hennes rättskänsla, för hennes extrema mod och oräddhet. "

För övrigt så kommer jag som vanligt inte att fira den internationella kvinnodagen, inte förrän det också finns den internationella mansdagen.

6 kommentarer:

  1. Instämmer till 100 procent! Finns tyvärr inte många som hon!

    SvaraRadera
  2. Tanten med telefonsvararen?
    Ja, även kjol, ah, där blev det fel.
    Även solen, vare ju, har sina fläckar.
    Håller annars med.
    Bland de blinda är den enögda drottning.

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  3. Har heller aldrig fira denna dag men jag skulle ändå vilja "nominera" en kvinna som jag tycker går mot strömmen(media bla) och jobbar i motvind. Annika Dahlqvist, blev tvingad att sluta som läkare när hon inte fick rekommendera kost med låg kolhydratintag till sina patienter. Hon var dessutom stark motståndare till svininfluensavaccinet och varnade tidigt för vaccinhysterin. Denna kvinna har fått sååå mycket skäll och jag beundrar henne hejdlöst.

    SvaraRadera
  4. Bra val, Tina, skicka in till ÖP!

    SvaraRadera
  5. Min kvinnliga förebild är min älskade, underbara hustru!
    Stefan H

    SvaraRadera
  6. Skicka älskade hustrun också till ÖP, Stefan, berätta varför, och låt alla lära sig! Stort behov idag!

    SvaraRadera