onsdag 5 mars 2014

Grattis Jönköping!


1. Äldreboendena är sorgligt underbemannade och den sönderstressade personalen sitter fastlåsta i pressade och överoptimistiska tidsrapporteringar.

2. VI HAR EN UNGDOMSARBETSLÖSHET!!

Så, all eloge till Jönköpings kommun som lyckats lägga ihop 1 plus 1, och lanserat projektet "Relationer över generationer för att ge ungdomar extrajobb på äldreboenden. Avsikten är både att ge de som bor där en extra guldkant  (tack, gråter av glädje, obs min parentes) på tillvaron, och att locka fler att söka sig till jobb inom äldreomsorgen.När ansökningstiden gick ut i helgen hade 386 ungdomar sökt de 70 tjänsterna och det stora intresset gör att kommunen nu beslutat att utöka antalet tjänster till 100.–Den här chansen kan vi inte missa! 

Hoppas att ungdomarna får pedagogisk, praktisk och etisk utbildning om hur man vårdar sina medmänniskor, och att detta briljanta tankeexperiment sprider sig över landet. Även efter valet.


SR

4 kommentarer:

  1. Där ser man vad KD och andra hellörade,kan åstadkomma i Smålands Jerusalem !
    Instämmer Carina detta borde kunna ske i fler orter.... Men med tanke på,Region Skånes beslut om framtida akutvården,lär det i framtiden inte behövas sådana hem...Besparingar som lämpligen kan överföras till Migrationsverket

    SvaraRadera
  2. Skåne måste dessvärre exkluderad från alla försök att reda ut samhällsproblemen efter multikulti.Region Skåne är förlorat.

    SvaraRadera
  3. Att rädda Sverige och ungdomarna, gäller bara jobb i privata företag utan staltigt eller kommunalt stöd .
    Inga statliga eller kommunala jobb som betalas av skattepengar bidrar till ekonomisk framsteg för landet, det är bara att flytta runt skattepengar som de privata företag betalar.
    Sverige är snart i ruinens brant. 2,5 miljoner människor som jobbar ska betala välfärden för 7 miljoner som inte jobbar.

    SvaraRadera