onsdag 5 mars 2014

Svenska kvinnor bland de mest utsatta i EU. Fast Roks säger att så är det inte.



Var tredje kvinna har upplevt fysiskt eller sexuellt våld.Nästan var fjärde har blivit utsatt för fysiskt eller sexuellt våld.

I Skandinavien är siffrorna ännu högre. Svenska kvinnor är bland de mest utsatta för kvinnovåld i EU, visar den största studien hittills.

Men det beror inte på att svenska kvinnor faktiskt är mer utsatta än i andra länder, säger Angela Beausang som är ordförande i Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer. Utan på att "svenska kvinnor talar mer om det".

I Roks värld lever vi i ett ständigt könskrig för att män är djur. Tyvärr gör inte vi kvinnor saken bättre, vi är bara en massa tjattrande papegojor.

SR NT

3 kommentarer:

  1. Jag minns de ljuva 60-talen när jag fyllde 18. Vi ungdomar badade bastu ihop utan kläder. Inga sexuella närmanden där. Vi kunde, hela hopen, ta ett nakenbad i sjön på natten, på hemväg från krogen. Efter 2-3 flaskor öl och mycket twist and shake var det jättesvalkande. Inga sexulle närmanden där heller. Några började tycka om varandra men de hade gjort det på kvällen innan. Om någon råkade illa ut, hjälpte alla till att vederbörande kom hem oskadd.
    Det var inte bättre förr säger många men då tror jag inte att det var med förr!
    .

    SvaraRadera
  2. Ursäkta mig men den sista satsen blev lite fel: Det var inte bättre förr säger många men då tror jag inte att de var med förr!

    SvaraRadera
  3. Ahhh - vilken vacker tid du beskriver, anonym! Jag skulle ge vad som helst för att unga skulle få uppleva denna tid. Utan den hårda, kalla, beräknande och vulgära tonen som råder idag.

    SvaraRadera