söndag 15 december 2013

Vi svenskar är helt värdelösa.

SVTRapport sände idag ett inslag om arbetskraftsinvandring, och hade träffat två av de som kommit hit för att berika Sverige i köket hos en persisk restaurang i centrala Stockholm. Äkta persisk mat ska nämligen lagas av iranier.
– Den här maten som vi serverar, det är väldigt mycket känslor i den, den måste smaka iranskt. Som riktig persisk mat. Det går liksom inte att lära sig. Man måste nästan vara uppväxt med den. Vi har haft två svenska killar som lagade mat men det blev inte som det ska vara, säger restaurangägaren Babak Kharazmi och skrattar lite.

Hmmmmmm. 

Men varenda jävel kan rulla ihop några simpelt okulturella svenska köttbullar. Det är givetvis inga känslor i dem, man måste inte vara uppväxt med dem, och framför allt får de för i helvete inte smaka svenskt. Det vore alltför rasistiskt. Och Gud nåde den svensk som skrattar ut invandrare för att inte hålla måttet i köttbullskonsten.

5 kommentarer:

  1. Då serveras där ingen skånsk kalops ....För att inte tala om Björns Västerbottensill !

    SvaraRadera
  2. Björns västerbottensill, Lars, nu ligger du bra till!! Men det ska baskemej inga iranier till att fixa den.

    SvaraRadera
  3. "Den här maten som vi serverar, det är väldigt mycket känslor i den" Och jag som trodde att det berodde på sekunda råvaror som i resten av den otempererade världen utan kylskåp.

    SvaraRadera
  4. Aha, det är den konsten att laga mat som vi svenskar är alldeles för dumma att lära oss?

    SvaraRadera
  5. Jag vill bara äta på svenska restauranger. Det sägs att det spottas i pizzor med skinka i. Kan det vara så illa?

    SvaraRadera