torsdag 19 december 2013

Hanne Kjöller, DN, om Mattsons hetsdrev mot meningsmotståndare.


Kjöller försvarar Mattsons publicering och även anlitandet av extrem- och våldsfixerade vänsteraktivister för ändamålet:
-"Alltså spelar det mindre roll om budbäraren är en snajdig pr-byrå, ett stor­företag, morddömda på Kumla, nazister, fältbiologer eller våldsamma AFA-aktivister. Har materialet nyhetsvärde så har det. Såvida, förstås, man kan hålla för troligt att det är sant." 

Men glömmer inte journalisten Kjöller bort det väsentligaste i ex-pressens uthängning av de åsiktsregistrerade - nämligen SYFTET med publiceringen? SYFTET med Mattssons anlitande av just hatvänsern. 

För om det vore en granskning av alla de tre hoten mot landet, internationell islamism, den autonoma vänstern, och högerfacsister (i nämnd ordning enligt SÄPO), så skulle Mattsson kunna sova gott på objektivitetens kudde om nätterna. Nu är ju inte detta fallet alls, utan uthängningen syns bara vara en partsinlaga från ex-pressen för att döda konkurrenter om ordet i sociala medier. 

För, kom igen, ingen tror väl på allvar att den "svensk tant" eller "avkodat" som eventuellt använt grovt och stötande språk i kommentarerna på avpixlat och friatider är de som är en fara för Sveriges säkerhet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar