tisdag 19 november 2013

Heja, heja Svaneviks Transport i Bergen!

När polisen inte ville rycka ut efter flera veckors brottslighet av dieseltjuvlligan, fick ägaren Tommy och de drabbade kollegorna nog.

Svanevik transport i Bergen fick i måndagskväll tips om att nån hittat dieseltjuvarnas bil, som de hade sett från en bevakningskamera. Med en av transportfirmans kranbilar ryckte Tommy Svanevik och kollegerna ut och tog bilen.
Planen var att servera dieseltjuvarna på silverfat till polisen. 
– Men vi fick besked om att jag måste komma in och fylla i en anmälan nästa morgon, och att dom inte skulle prioritera detta. –  Då var vi tvungna att göra det själv.

– Vad tror du händer nu?
– Jag hoppas ju att polisen ignorerar oss på samma sätt som de ignorerar de som stjäl från oss. Annars är det ingen likhet inför lagen. Vi vill statuera ett exempel, vi vill visa för alla kriminella ligor att vi tar saken i egna händer. Vi kan inte bara sitta och titta på när tjuvar tar allt vi har. 

Tjuvligan som äger bilen var vansinnigt "missnöjda" med aktionen och ville hellre komma till kontoret och betala för dieseln de stulit. Redan? - Och om vi inte lämnar tillbaka bilen så skulle de lägga socker i vår dieseltank så bilarna kraschar. Så - vi fick välja. - Vi väljer den hårda vägen!

Polisens operationslednings papegoja svarar:
– Om någon upplever att de blir utsatta för kriminalitet så måste detta anmälas till polisen.

Så här går det när kriminella märker att polisen inte längre agerar plus en servil befolkning, då kommer kriminaliteten att explodera. Det minsta folket kan göra är att vakna och återta det som är deras. 

I Sverige måste vi lära oss av modiga bröder, när polisen trots fler tjänster och mer pengar inte kan vidmakthålla lag och ordning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar