söndag 29 september 2013

Varför startar inte DN, Orrenius och PKdrevet ett medialt hatjippo mot domaren Sven Jönson

Jag har skrivit om det här förut, men gör det igen, för flickan och hennes tillintetgjorda familj ber om det. 

När svensk lag sparkar hela familjen i skrevet, måste vi fria skrivare hjälpa till, och berätta och sprida hur en ung flickas liv aldrig mer blir sig likt, hur sex grabbar med sjuk kvinnosyn trampade på hennes sköra liv och förvandlade det till ett livslångt öppet sår.

Sex tonårsslynglar sliter med sig en 15-årig flicka in ett rum, låser dörren, tar hennes kläder och mobil, och begår våldtäkter och sexuella övergrepp mot henne. När de är färdiga ger de henne hennes prylar och slänger ut henne på gatan. Där får flickan hjälp med polisanmälan.

Men domaren Sven Jönson i Svea Hovrätt menar att "hon mycket väl kan ha sagt nej, men även om det varit så blir det inte per automatik våldtäkt" och att "det mycket väl kan ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt". Flickan som är liten förstår inte hur hon ensam skulle ha kunnat rå på sex stora testestoronstinna killar, och att det om något är ett "hjälplöst tillstånd". 

Sven Jönsons klara ställningstagande till ligisternas fördel skrämmer inte bara mig som svensk rättsmedveten, utan också alla de som flytt hit från länder helt utan rättssystem

aftonslasket DN

4 kommentarer:

  1. Hur agerar man mot detta, helt seriöst så vill jag starta något, radikalt och klokt!!!

    SvaraRadera
  2. Vill också agera, men är lika villrådig som du. Man har ju inte hela apparaten som politiker och journalister tar till sitt förfogande.
    Nån som vet var man börjar??

    SvaraRadera
  3. Man kan protestera genom att skriva under den namninsamling som vandrar runt på facebook, det gjorde jag. Alltid något.

    //Tina

    SvaraRadera
  4. Här också: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8062#.UkhxJtLwkud

    SvaraRadera