söndag 29 september 2013

Ingen vill sitta med svartepetter, säger professor Eric Clark.

Hur vågar han? Svartepetter?!? Har inte afrosvenskarnas förening varit extremt tydliga med hur vi får tala här i Sverige?! Innan de hetsar upp sig och sticker upppekfingret i näsan på oss igen, så döper jag härmed om svartepetter till afrosvenskepetter, och ändrar reglerna så att den som sitter med afrosvenskepetter hädanefter vinner.

 Mammas Landskronas nya uthyrningspolicy är, hursomhelst,  ett sätt att ge sig in i det afrosvenskepetterspelet som pågår mellan skånska kommuner. 

Ingen vill sitta med de fattiga försörjningsstödstagarna på hand när det är över. Landskrona kommun har med sina 2004 kronor/invånare den näst högsta kostnaden, efter Malmö, av samtliga skånska kommuner när det gäller utbetalt bistånd i genomsnitt per kommuninvånare.

Torkild Strandberg (FP), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, är en av få som faktiskt talar öppet om teorin. Han säger att det behövs en paus i inflyttningen av bidragstagare för att få staden på rätt köl. Han säger också att andra kommuner i Skåne måste ta sitt eget ansvar för sina egna bidragstagare, att Landskrona inte kan fungera som "hela västra Skånes socialtjänst".  

Landskrona är ett dystert facit om hur det kan gå, om hur det är på väg att gå för hela landet. 


 Men ingen jäkel kan väl klandra Torkild Strandberg, för att han åtminstone försöker rädda de mångkulturella ruinerna av det som en gång var en så stolt arbetarstad.


HD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar