tisdag 24 september 2013

Svenska kyrkan är mer statspolitiska megafoner än troende kristna.


100 miljoner (!) kristna runt om i världen är idag förföljda och hotade, läget för kristna i Irak, Egypten och Syrien närmar sig katastrof. Den judiska befolkningen förintades, nu är det de kristnas tur att gå samma historiskt svarta öde till mötes.

Det skulle aldrig få hända igen. 

Mats Skogkär, sds, skriver: -"Men Svenska kyrkan, som inte brukar dra sig för att ha synpunkter på världens orättvisor, både fjärran och nära, har dock legat lågt.#

För svenska biskopar verkar lagvidrig verksamhet och politiska korrekta ställningstagande vara en betydligt viktigare fråga, än att deras bröder och systrar förföljs och dödas för sin kristna tro. Och de goda svenska fackeltågsbärarna mer intresserade av mediaspöken mot romer, och att hata polisen.


KT

2 kommentarer:

  1. För den nuvarande svenska kyrkan är det den politiska korrektheten och även det för dagen korrekta genustramset/vansinnet som gäller. Med allt vad det drar med sig. Fristad för illegala, att fjärma sej från sina församlingsmedlemmar, att vara nyskapande i en miljö som, om någon, borde ta tillvara gamla traditioner, att vara så pro-islamsk det bara går. Att trycka ner och mobba de inom kyrkan som vill behålla kyrkan som den ska vara. Att ta till sej utställningar som ecce homo och till och med upplåta utställningsplats åt detta. Att hylla och framhålla personer som Helle Klein och Eva Brunne. Att stödja företeelser som Segloria tankesmedja där de kristna tankarna verkar vara en akut bristvara. Allt detta gör att man har tappat all aktning för den nuvarande svenska kyrkans ledning. Den andliga ledningen högre upp verkar ha tröttnat och pysslar med annat. Kanske har de varit här nere och fått svedda vingar, så nu behöver de lite himmelsk markservice och får vänta till nästa ruggning. En ledsam och tragisk utveckling av svenska kyrkan är det, i alla fall enligt min mening.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Mycket, mycket tragisk, sönderpulveriserad vacker värdegrund. Mitt onda öga på terminators Eva Brunne och Helle Klein.

    SvaraRadera