tisdag 23 juli 2013

Vart tog den höga muslimska moralen vägen?


Den senegalesiske fotbollsspelaren Papiss Cisse, som tjänar  £40,000- i veckan i klubben Newcastle, har gjort ett stort nummer av att vägra bära lagets nya tröjor eftersom de sponsrar lånefirman Wonga, som skulle "vanrykta Cisses religiösa övertygelse". Under sharia-lag får muslimer inte tjäna på utlåning av pengar.

Men däremot får muslimer uppenbarligen spela om pengar i syndens näste, där har man smygfotat den store hycklaren vid black-jackbordet. 

Ridå. Och Gonatt.




5 kommentarer:

  1. Hyckleri når allt mer svindlande höjder. Religioner är ofta inblandade. Inte minst islam. Men som svenska kyrkan uppför sej för närvarande förtjänar de också en stor släng av sleven. Politiker ligger också i framkant. Frånsett exemplet ovan och många andra enskilda hycklare har vi ju de flesta "godhetsorganisationer" som är bland de värsta hycklare man kan stöta på. Insamlingsorganisationer med medarbetare som har mångmiljonlöner, eller förskingrar och bär sej illa åt. Bengt Westerberg hade 68 000 i månaden i styrelsearvode hos röda korset innan han fick sluta. Det tyckte han var fullt rimligt... i en välgörenhetsrörelse!
    Postkodlotteriets VD, Niclas Kjellström-Matseke drar in c:a 5,7 miljoner i årslön. Rickard Sjöberg i samma organisation klarar sej väl också rätt bra med runt 800 000 i årslön. Men han har ju sagt med tanke på VD:s lön (och kanske sin egen) att postkodlotteriet är ingen välgörenhetsorganisation. Det är ett lotteriföretag, baserat i Holland, som visserligen skänker pengar, men ändå. Undrar hur många som ser det så.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. När miljonerna rullar in, rullar religionen ut. FÖRUTOM när det gäller alla andra.

    Svenska Kyrkan, denna spillra av det jag en gång trodde på. Ska vi gå ur kyrkan, Skogis? Tvekar, själv men vet verkligen inte varför.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också kvar, mest för att jag inte vill såra äldre familjemedlemmar. Annars finns det numera i stort sett inga skäl kvar att stanna. Desto fler att lämna.

      Skogis.

      Radera
  3. En kyrka som sponsrar Hizbollaner är inget att vara medlem i..
    En organisation som har Israels utplånande och judars utdrivande i havet inskrivet i sin konstitution??
    Lämnade Sv Kyrkan när Biskop K-G Hammar socialiserade den på partiet(s) önskan..

    SvaraRadera
  4. Det var rätt tid! Han grävde för det djupa hål svenska kyrkan befinner sig i nu.

    SvaraRadera